Home » Coronavirus » Cel mai bogat om din lume donează 100 de milioane de dolari în lupta cu pandemia de coronavirusBudușan Mihai

Cel mai bogat om din lume donează 100 de milioane de dolari în lupta cu pandemia de coronavirusBudușan Mihai

Jeff Bezos a anunţat că va dona 100 de milioane de dolari iniţiativei America’s Food Fund, lansată de fundaţiile Apple, Ford, femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio, potrivit Mediafax.

Fondul, care avea ca scop strângerea sumei de 12 milioane de dolari, va fi folosit pentru furnizarea de alimente pentru cei afectaţi de criza provocată de pandemie.

Proiectul, dedicat şi copiilor care depind de mesele oferite în şcoli pentru a supravieţui, va fi realizat în colaborare cu World Central Kitchen şi Feeding America.

Bezos a spus că, în SUA, şi înainte de pandemie erau foarte multe familii vulnerabile din acest punct de vedere, dar „COVID-19 a amplificat semnificativ această sursă de stres”. 

Acest lucru se întâmplă şi pentru că multe bănci de alimente se bazau pe donaţiile de la restaurante, care în prezent sunt închise. 

Şeful companiei Amazon s-a alăturat astfel unei liste de celebrităţi care au făcut donaţii substanţiale în beneficiul persoanelor vulnerabile. 

Oprah Winfrey a anunţat, joi, că va dona 10 milioane de dolari pentru cei afectaţi de pandemia de coronavirus. O parte din sumă va fi donată aceluiaşi fond caritabil America’s Food Fund.

About admin

%d blogeri au apreciat: