Home » Coronavirus » Spitalul din Italia unde niciun medic nu s-a contaminat cu coronavirus. Pe holuri patrulează paznici înarmațiNiculescu Mihai

Spitalul din Italia unde niciun medic nu s-a contaminat cu coronavirus. Pe holuri patrulează paznici înarmațiNiculescu Mihai

Există un spital din Italia în care niciun medic nu a fost contaminat cu coronavirus. COVID-19 a lovit diferit Italia de nord și cea de sud, iar cei din urmă au avut timp să se pregătească. Măsurile drastice de protecție, păzite de gărzi înarmate pe holuri au determinat ca la spitalul Cotugno, din Napoli să nu fie raportată nicio infecție a unui cadru medical.

Mii de cadre medicale s-au infectat în spitalele din nordul Italiei, unde a lovit prima dată COVID-19, iar epidemia s-a extins ușor și către sud. Aici însă, măsurile luate par a fi mai eficiente cel puțin din punct de vedere al securității cadrelor medicale, arată SkyNews și Mediafax.

La spitalul Cotugno, o unitate medicală din Napoli, în care sunt trataţi pacienţi cu Covid-19, holurile sunt patrulate de agenţi înarmaţi, iar medicii şi asistentele poartă echipamente sofisticate, care includ combinezoane groase, impermeabile şi nimeni nu se abate de la protocolul strict.

Asistentele pregătesc tratamentele în
afara saloanelor în care sunt internaţi pacienţii în stare gravă.
Imediat după ce a introdus serul într-o seringă, chiar dacă nu a
intrat în salonul pacientului, una dintre asistente îşi schimbă
mănuşile şi halatul, iar o alta o dezinfectează. Toate cadrele
medicale acordă o atenţie minuţioasă detaliilor. Iar paznicii
înarmaţi sunt acolo pentru a le reaminti tuturor acest lucru.

„Este foarte important să separăm mediile infectate şi zonele sterilizate, să organizăm modul în care ne echipăm şi cum să ne punem corect măştile. Toate aceste lucruri sunt extrem de importante”, a explicat medicul Roberto Parrella.

Această separare este cheia succesului spitalului din Napoli, aspect pe care medicii şi asistentele din nord nu l-au putut aplica, deoarece numărul de internări ale bolnavilor de Covid-19 a fost extrem de mare.

About admin

%d blogeri au apreciat: