Home » Coronavirus » Vibrația Pământului a scăzut la jumătate de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Care sunt cauzeleBudușan Mihai

Vibrația Pământului a scăzut la jumătate de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Care sunt cauzeleBudușan Mihai

De la declanșarea pandemiei de coronavirus, „zgomotul” Pământului a scăzut cu aproape 50%. Principala cauză o reprezintă restricțiile care au dus la scăderea drastică a traficului în orașe, dar și pe autostrăzi și drumuri naționale, scrie Mediafax.

Străzile cândva superaglomerate ale oraşelor sunt astăzi aproape pustii, în timp traficul pe autostrăzi şi drumuri naţionale a scăzut seminificativ. Seismologii spun că acest lucru a dus la reducerea zgomotului seismic ambiental al Pământului. 

Thomas Lecocq, geolog şi seismolog la Royal Observatory of Belgium, din Bruxelles, spune că scăderea este de 30-50%, valorile actuale fiind comparabile cu cele înregistrate cel mai des pe 25 decembrie, când o mare parte a populaţiei de pe glob sărbătoreşte Crăciunul. 

Pentru seismologi, această reducere a zgomotului este o oportunitate. Practic, ei se pot concentra pe studierea altor lucruri care se produc în interiorul scoarţei terestre şi pe care în mod normal nu le pot auzi din cauza zgomotului de suprafaţă. 

Paula Koelemeijer a notat că acelaşi fenomen a putut fi observat şi la Londra.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*