Home » Coronavirus » A fost bolnav de coronavirus, s-a recuperat, iar acum vrea să-i ajute și pe alțiiBudușan Mihai

A fost bolnav de coronavirus, s-a recuperat, iar acum vrea să-i ajute și pe alțiiBudușan Mihai

Un bărbat din California care a fost diagnosticat cu coronavirus şi s-a recuperat donează plasmă pentru a ajuta alţi bolnavi să lupte împotriva pandemiei de coronavirus, scrie Mediafax.

Pe 6 martie, Jason Garcia a observat că are o tuse uşoară. Inginerul aerospaţial, în vârstă de 36 de ani, a observat apoi că o durere de cap începe să-i însoţească tusea. A doua zi a avut febră şi dureri în tot corpul, iar în cea de a treia zi, a început să se sufoce.

Garcia şi-a sunat medicul şi, pe baza simptomelor, i s-a spus să meargă la spital şi să fie testat pentru coronavirus. A fost diagnosticat cu coronavirus şi izolat la domiciliu. A petrecut aproape 10 zile în locuinţa sa, stând departe de soţie şi de fiica de 11 luni. 

Pentru a sărbători recuperarea, a anunţat prietenii de pe social media că a fost infectat cu coronavirus şi că s-a recuperat complet: „Am revendicat victoria asupra acestui virus mortal. Am câştigat!”. În acelaşi timp, medicii de la Spitalul St. Joseph din California, au scris pe Facebook că sunt în căutarea unui pacient vindecat de coronavirus pentru un tratament experimental care ar putea salva viaţa unui pacient. 

Garcia s-a oferit voluntar, iar medicii i-au cerut să doneze plasmă pentru un pacient care nu mai răspundea la alte tratamente. Ulterior, doctorii i-au spus că starea pacientului s-a îmbunătăţit. După ce a fost la un pas de moarte, pacientul a reuşit, în sfârşit, să respire fără să fie asistat de aparate. Jason Garcia a decis să le ofere plasmă şi altor pacienţi şi a salvat, până în prezent, alte 4 vieţi.

About admin

%d blogeri au apreciat: