Home » Coronavirus » O asistentă de la Terapie Intensivă din Sibiu este jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi cu coronavirus: „Mama mea e un erou”. Femeia a primit flori de la ISU. VIDEODuca Dan

O asistentă de la Terapie Intensivă din Sibiu este jignită și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi cu coronavirus: „Mama mea e un erou”. Femeia a primit flori de la ISU. VIDEODuca Dan

Fiica unei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu susține că mama sa a fost jignită de vecinii care se tem de coronavirus. În apărarea asistentei a sărit șefa Consiliului Județean, iar pompierii de la ISU Sibiu s-au dus la spital să-i ofere flori. O scenă similară s-a petrecut zilele trecute la Galați.

O asistentă medicală de la secția de Terapie Intensivă de la Județeanul din Sibiu a fost jignită și alungată de vecini pentru că lucrează într-o secție în care sunt internate și persoane infectate cu coronavirus, scrie publicația locală Tribuna.

Fiica cadrului medical a postat pe Facebook un filmuleț în care un membru al familei se ceartă cu un vecin. 

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus, trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situație de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta) , mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, scrie tânăra pe Facebook.

Șefa CJ Sibiu: E de neînțeles și revoltător

În apărarea asistentei a sărit și șefa CJ SIbiu, Daniela Câmpean. 

“E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale. E de neînțeles și este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-și pun la dispoziție proprietățile gratuit pentru cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăiește de o viață) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală”, a declarat Câmpean.

Pompierii i-au dus flori, aplauze de la colegi

Pompierii din Sibiu au reacționat imediat la imagini și în frunte cu șeful ISU Sibiu, Laurențiu Cosmin Balcu, s-au dus la Spitalul Județean și i-au oferit flori. 

„Doar o parte dintre noi, de la ISU Sibiu, am convenit să fim astăzi alături, să vă transmitem respectul nostru, aprecierea și devotamentul nostru. Împreună facem echipă frumoasă. Am fost și la doamna doctor Bîrluțiu (n.r. Victoria Bîrluțiu – șeful secției Boli Infecțioase de la Sibiu) și la echipa dumneaei. Vă mulțumim”, a spus șeful ISU Sibiu, care i-a oferit flori asistentei, în aplauzele colegilor săi.

La Galați, vecinii unei asistente i-au aruncat clor pe ușă

Mihaela Moga Pal, o asistentă medicală la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, a povestit zilele trecute pe Facebook că vecinii i-au aruncat cu clor pe ușă și au dat-o afară din magazinul de la colțul blocului, doar pentru că lucrează aproape de oamenii infectați cu COVID-19.

About admin

%d blogeri au apreciat: