Home » Administratie » Peste 25 de hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări în comuna Oltenești

Peste 25 de hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări în comuna Oltenești

Nu mai puțin de 25 de hectare de vegetație uscată și stuf au fost mistuite de flăcări pe raza comunei Oltenești, după ce un localnic inconștient a dat foc la iarba uscată pentru igienizare într-un moment în care vântul sufla în rafale. Pompierii militari, ajutați de voluntarii de la SVSU Oltenești, au intervenit în timp util și au prevenit extinderea incendiului la plantațiile silvice din zonă. Incendii de vegetație se țin lanț în comuna Oltenești. Nu există lună în care autoritățile locale să nu se confrunte cu astfel de situații în care ard zeci de hectare de iarbă uscată și stuf. Ultimul incendiu a fost duminică, atunci când pompierii militari au fost anunțați că o suprafață foarte mare este cuprinsă de flăcări.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 25 hectare, existând mai multe focare. Incendiul se manifesta la stuful și vegetatia spontană din zona Oltenești – Curteni. Exista pericolul ca incendiul să se extindă la plantațiile silvice din zonă. Vântul a îngreunat destul de mult intervenția. Au ars aproximativ 25 hectare vegetatie uscată. Nu au fost victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Ionuț Piruș.
În sprijinul pompierilor militari a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Oltenești. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: