Home » Coronavirus » Bulgaria își recheamă consulul de la Haga, întrucât acesta pretindea o ”taxă de coronavirus” celor care cereau asistență consularăviorel.tudorache

Bulgaria își recheamă consulul de la Haga, întrucât acesta pretindea o ”taxă de coronavirus” celor care cereau asistență consularăviorel.tudorache

Ministrul de externe bulgar Ekaterina Zaharieva l-a rechemat marţi în ţară pe şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei la Haga după ce acesta a pretins ilegal o ”taxă de coronavirus” de la vizitatorii care solicitau asistenţă consulară, a anunţat marţi diplomaţia bulgară, relatează BTA şi Reuters, preluate de Agerpres.

MAE bulgar a menţionat că şeful secţiei consulare a ambasadei Bulgariei în Olanda, Svilen Iliev, pretindea câte 5 euro de la cetăţenii bulgari şi câte 10 euro de la cei străini care au solicitat asistenţă consulară.

”Un asemenea comportament este absolut incompatibil cu serviciul diplomatic bulgar şi nu poate fi tolerat în niciun caz”, a explicat şefa diplomaţiei bulgare Ekaterina Zaharieva într-o declaraţie.

Ministerul de Externe bulgar a precizat că vor fi începute procedurile disciplinare contra funcţionarului respectiv şi că i s-au solicitat explicaţii şi ambasadorului Bulgariei la Haga, Rumen Aleksandrov.

Cazurile de corupţie în rândul personalului diplomatic şi consular bulgar pot fi semnalate la adresa de e-mail inspectorat@mfa.bg şi pe site-ul MAE bulgar la https://www.mfa.bg/bg/anticorruption.

About admin

%d blogeri au apreciat: