Home » Invatamant » ”Pisica cu multe fețe” predă în continuare la catedră

”Pisica cu multe fețe” predă în continuare la catedră

Învățătoarea Alina Mădălina Idriceanu, aflată sub control judiciar pentru contrabandă cu țigări după ce a fost și arestată patru zile la sfârșitul vacanței de Paști, și-a reluat activitatea la catedră, miercuri, la Școala Bălțați, fără ca Inspectoratul Școlar să poate interveni, pe motiv că nu a comis nicio abatere disciplinară.

Alina Idriceanu, învățătoarea de 25 de ani, poreclită de foștii colegi de școală drept ”pisica” cu multe fețe a fost prinsă de polițiștii de frontieră cu țigări din Republica Moldova în mașina personală, în urma a 32 de percheziții domiciliare. Reținută inițial pentru 24 de ore, ea a fost arestată, pe 29 aprilie, de către Judecătoria Huși pentru contrabandă cu țigări. Însă, în urma contestației la Tribunalul Vaslui, tânăra învățătoare a fost eliberată marți, 3 mai, fiind pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În aceste condiții, învățătoarea contrabandistă a putut reveni, miercuri, la catedră, odată cu reluarea cursurilor după vacanța de Paște.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui susțin că nu au nicio posibilitate legală să o concedieze pe învățătoare, în ciuda faptului că este cercetată penal.

„Până la pronunțarea definitivă a instanței, poate să predea în continuare la catedră. La ora actuală, nu se poate desface contractul de muncă de drept, având în vedere că nu a săvârșit o abatere disciplinară. Nu ne face cinste, însă nu avem ce face. Am discutat și cu doamna director, care va dispune declanșarea unei anchete interne”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În vârstă de 26 de ani și absolventă de studii superioare, Alina Mădălina Idriceanu a fost angajată ca învățător suplinitor la Școala Bălțați, comuna Tătărăni, la începutul anului școlar, după ce a luat nota cea mai mare la concursul organizat la nivelul unității de învățământ. Pe parcursul anului școlar, susțin reprezentanții ISJ Vaslui, tânăra învățătoare nu a avut nicio abatere disciplinară pe linie de serviciu.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: