Din piscina impozantei vile a medicului-senator de la Huși, liberalul Nelu Tătaru, problemele medicilor și asistentelor se văd ca rezolvate. Astfel acuză Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele PDL Vaslui, indiferența senatorului față de revendicările legitime ale colegilor săi de breaslă.
Prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui, Ciprian Iftimoaei, îl atacă din nou pe medicul hușean devenit senator, liberalul Nelu Tătaru, în contextul protestelor declanșate în sănătate.
„Ne-am fi așteptat ca senatorul PNL dr. Nelu Tătaru să aibă o minimă reacție, măcar de solidaritate, față de greva de avertisment inițiată de colegii domniei sale. Cu siguranță că, din piscina impozantei sale vile care tronează deasupra Hușului, problemele cu care se confruntă medicii, asistentele medicale și ceilalți lucrători din sistemul sanitar românesc se văd altfel. Sau poate că solicitările sindicatelor din sănătate pălesc în raport cu complexitatea problemelor apărute pe parcursul aderării României la spațiul Schengen”, a transmis cu ironie Iftimoaei într-o declarație de presă.
Prim-vicepreședintele PDL Vaslui declară că partidul său consideră protestul personalului medical absolut justificat: „Ministrul Nicolăescu dorește aruncarea în derizoriu a grevei și a problemelor din sistem, motivând că nu sunt bani. Dacă banii erau problema, soluțiile erau foarte numeroase – limitarea fraudelor din sistem ar aduce măcar 300 de milioane de euro, iar introducerea asigurărilor private de sănătate, peste un miliard de euro”.
Pentru pedeliști, adevărata cauză a grevei de luni este lipsa de respect a autorităților față de condiția medicului care alege să rămână în România și să salveze vieți cu mijloace din ce în ce mai puține.
„Guvernul Ponta ne demonstrează că este incapabil să ofere mai mult decât soluții formale, inconsistente și ineficiente, cum ar fi introducerea pachetului de bază, în esență un concept gol de conținut”, spune Iftimoaei.
PDL, în speță „guvernul din umbră” pe cate l-a constituit, consideră că trebuiau implementate protocoalele de practică terapeutică în semn de respect față de pacientul român. În schimb, ni s-a oferit schimbarea statutului spitalelor și transformarea lor în societăți comerciale și regii autonome. Acest lucru elimină controlul statului, dând mână liberă managerilor useliști să concedieze pe criterii absolut subiective și să recurgă la reglări de conturi din care va avea de suferit tot pacientul.
„PDL consideră esențială, ca problemă de siguranță națională, stoparea migrației medicilor. România cheltuiește mulți bani cu pregătirea acestor medici, care durează între nouă și 13 ani. Neîncrederea în sistem și nivelul de salarizare au creat un exod al tinerilor medici, an de an. PDL consideră că lipsa de soluții a guvernului este o lipsă de respect pentru viitorul României și o încălcare a drepturilor tuturor românilor de a primi servicii de sănătate de calitate oriunde s-ar afla pe teritoriul României”, a încheiat Ciprian Iftimoaei.