Est News

Primăria Vaslui, la raport: Edilii luptă cu sărăcia

Sute de ajutoare sociale, alte sute de ajutoare de urgență, 250 de persoane care au primit câte o masă caldă pe zi, copii romi care au fost ajutați financiar ca să continue cursurile învățământului preșcolar, alte zeci de familii sprijinite să-și dea copiii la școală. Sunt acțiunile desfășurate în domeniul social de Primăria Vaslui, amintite de primarul Vasile Pavăl în raportul privind starea socio-economică a municipiului în 2013.
Domeniul social a ocupat un loc important în activitatea Primăriei Vaslui, conform Raportului privind starea socio-economică a municipiului în anul 2013, prezentat de primarul Vasile Pavăl în ultima ședință a Consiliului Local. Potrivit acestuia, instituția a instrumentat 159 de dosare în fiecare lună pentru acordarea venitului minim garantat. În întregul an, suma totală a ajutorului social plătit s-a ridicat la 378.521 de lei. În contul primirii acestor bani, 80 de vasluieni au lucrat în fiecare lună în cadrul SC Goscom SA, la serviciul de Salubritate sau în Obor, măturând, încărcând și transportând gunoi, săpând șanțuri sau desfundând canale.
Alte 254 de familii sau persoane singure au primit în 2013 ajutoare de urgență, în bani sau în natură, pentru că s-au aflat în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente etc. Valoarea acestor prestații s-a ridicat la 48.883 de lei.
În medie, 250 de vasluieni au primit câte o masă caldă în fiecare zi la Cantina de ajutor social.
Primăria a distribuit ajutoare financiare și familiilor cu mulți copii în întreținere, drept pentru care au fost întocmite 1.499 de dosare conform Legii nr. 61/1993 și OUG nr. 111/2010, pentru alocații de stat și indemnizații de creștere a copilului.
Alte 480 de familii au beneficiat de alocație de susținere, pentru aceste dosare efectuându-se 200 de modificări, 201 repuneri în plată, 318 încetări ale plăților și 533 de suspendări.
“În 2013, s-a oferit sprijin financiar pentru 70 de copii romi, pentru a frecventa cursurile învățământului preșcolar prin programul «Fiecare Copil în Grădiniță». Pentru a facilita înscrierea copiilor în grupa pregătitoare și clasa întâi, în luna septembrie, s-a oferit un sprijin la 68 de familii aflate în situație de risc social, cu venituri insuficiente, sprijin care a constat în rechizite școlare (ghiozdane, caiete, penare, pixuri etc). Pe parcursul anului, s-au mai efectuat 325 de anchete sociale pentru beneficiarii Programului «Bani de liceu». Pentru copiii devaforizați s-au realizat 31 de anchete sociale conform Legii nr. 269/2004, necesare achiziționării de calculatoare”, se arată în raportul prezentat de primarul Vasile Pavăl.

Cristian Pătrașcu

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version