Est News

Cat te costa un transfer interbancar in euro catre strainatate: comisioanele practicate de banci

Daca veti fi pusi in situatia de a transfera o suma de bani, in moneda europeana, catre o alta banca din strainatate, veti constata ca bancile percep 3 tipuri de comisioane. Primul este comisionul cerut de banca locala al carui client sunteti, al doilea este o speza SWIFT, care variaza de la 10 la 20 de euro, iar al treilea este un comision perceput de banca corespondenta din strainantate. WALL-STREET.RO iti prezinta ce comisioane totale practica cele mai mari banci din piata locala la un transfer de 1.000 de euro catre o banca diferita din UE.

In general, transferul in valuta de la ghiseul bancii, prin ordin de plata, este mai scump decat cel realizat prin internet sau mobile banking. De asemenea, bancile percem un comision minim pentru fiecare transfer, care in cazul sumelor mici are o pondere importanta.

Speza SWIFT este un comision perceput de banci in contul institutiei denumita Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) care asigura infrastructura informatica necesara transmiterii de informatii financiare legate de tranzactii intr-un mod securizat si standardizat.

Informatiile au fost obtinute la solicitarea WALL-STREET.RO direct de la reprezentantii celor mai mari banci din piata romaneasca sau din grila de comisioane publicata pe site-uri.

BRD

*Optiunea OUR inseamna ca toate comisioanele bancare externe aferente platii sunt platite de catre client, inclusiv de cele percepute de bancile intermediare. Comisioanele pentru platile de tip OUR variaza in functie de suma transferata, dar in general la mai putin de 12.500 de euro se percepe cel putin 10 euro.

BCR

Banca Transilvania

UniCredit Tiriac Bank

CEC Bank

Raiffeisen Bank

Sursa; wall-street.ro

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)
Exit mobile version