Subofițerul A. I. T., din cadrul Jandarmeriei Vaslui, acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc, va fi judecat în continuare în stare de arest, deși a solicitat la fiecare termen înlocuirea măsurii preventive.
Cererile sale au avut o singură dată succes. Judecătorii Tribunalului Iași i-au admis, pe 28 martie înlocuirea mandatului de arestare cu măsura arestului la domiciliu, însă bucuria jandarmului nu a ținut decât până la judecarea recursului, Curtea de Apel Iași dispunând casarea respectivei hotărâri și menținerea stării de arest.
Pe lângă acuzațiile de complicitate la trafic de droguri, A. T. este acuzat că a încercat să influențeze martorii. Procurorii de la Crimă Organizată spun că acesta nu este nici pe departe cunoscut ca o persoană instruită, provenind dintr-o familie foarte bună (tatăl său fiind tot jandarm), deci implicarea lui A. T. în acest caz nu poate fi considerată un accident nefericit.
Procurorii îi aduc acuzații extrem de grave, susținând că, pe tot parcursul urmăririi penale, acesta a „dovedit o atitudine de dispreț”. Potrivit rechizitoriului, A. T., din arest, a încercat să influențeze martorii pentru a-și schimba declarațiile.
„Aflat în arest preventiv, A. T. a încercat, prin intermediul unor persoane din anturajul său, să determine schimbarea depoziției de martor a Magdei F.”, au arătat procurorii, care au indicat că printre persoanele care ar fi încercat să-l ajute pe A. T. s-a numărat și tatăl său, care, alături de prietenii jandarmului, a transmis mai multe bilete de amenințare către cea în cauză.
Jandarmul își mai sfătuia rudele să șteargă discuțiile de pe messenger, să securizeze conturile de facebook și să caute posibili martori favorabili. Autoritățile au efectuat, de altfel, o percheziție în celula lui, descoperind mai multe bilețele de acest gen.
Tot în timpul perioadei de arest preventiv, înainte de finalizarea urmăririi penale, A. T. și rudele sale au încercat să îl determine pe ieșeanul Andrei Gheorghe Pascaru să ia întreaga vină asupra sa. Acesta din urmă și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, în timp ce jandarmul a negat acuzațiile. Judecat în baza acordului de recunoaștere, Pascaru a scăpat doar cu doi ani și jumătate de închisoare.