„Trebuie să facem lucrurile corect, nu să apelăm la lucrurile care ne sunt la îndemână și sunt mai simple”, a declarat Simona Polak, președintele CJAS Vaslui.
Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui nu au deloc vești bune pentru Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Unității i se recomandă să renunțe la internările pe timp îndelungat în favoarea celor de zi.
În prezent, Spitalul Bârlad se chinuiește să supraviețuiască. Conducerea unității înglodate în datorii a fost dată în judecată de sindicaliști, nemulțumiți de tăierea unor sporuri, drept pentru care a solicitat sprijin de la CJAS Vaslui. Cei de aici spun că redresarea spitalului stă la mâna conducerii.
”Am încercat și am obținut o suplimentare de bani, dar nu prea mare. Acolo trebuie redusă spitalizarea continuuă și intrat pe spitalizare de zi. Să nu mai trimită la internare oamenii care puteau fi tratați în ambulatoriu, cum am auzit că se proceda. Dacă vom înțelege aceste lucruri și nu doar faptul că vrem să ne facem niște indicatori, nu contează de unde, eu sunt convinsă că spitalul din Bârlad o să o scoată la capăt pentru ca are mulți specialiști buni și mare adresabilitate. Trebuie să facem lucrurile corect, nu să apelăm la lucrurile care ne sunt la îndemână și sunt mai simple”, a declarat Simona Polak, președintele CJAS Vaslui.
La acestă oră, Spitalul ”Elena Beldiman” nu are semnat contract de finanțare cu CJAS pentru acest an, ci lucrează pe bază de acte adiționale cu valorile de anul trecut. Până la sfârșitul lunii curente, conducerea unității va trebui să pună la punct un plan de restructurare și redresare și cel puțin 15 paturi vor dispărea.
”Fiecare manager de spital lucrează la un plan de restructurare. Acest lucru nu înseamnă însă că vor fi mai puțini pacienți. Vor fi mai mulți pentru că o parte mare din spital va trece pe spitalizare de zi. Va fi mai multă muncă pentru medici, dar va fi mai bine pentru pacienți”, a mai spus Simona Polak.