Centrul rezidențial de la Valea Siliștei, comuna Solești, a găzduit cea de-a patra ediție a Taberei de creație, intitulată “Flori de mai”.
Peste 100 de profesori și elevi au participat la cea de-a patra ediție a Taberei de creație “Flori de mai”, găzduită în acest an de centrul rezidențial de la Valea Siliștei, comuna Solești. Evenimentul face parte dintr-un proiect regional și este trecut în calendarul Ministerului Educației.
“Și anul acesta Tabăra de creație a fost reușită fiindcă elevii au prezentat lucrări de calitate, în spiritul păstrării tradițiilor și meșteșugurilor populare. Mulțumesc doamnei profesoare Daniela Adam, Consiliului Local Solești și ansamblului folcloric «Soleștenii», care s-au implicat în organizarea activității, atât ca artiști amatori, cât și în arta culinară”, a declarat Costel Adam, directorul Căminului Cultural “Elena Cuza” Solești.
Tabăra s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: măști populare, cusături tradiționale, sculptură în lemn, împletituri în sfoară, pictură și icoane.
Tot cu această ocazie, s-a deschis și primul muzeu sătesc din comuna Solești, care se află în fosta școală gimnazială din Valea Siliștei. Tabăra de la Muntenii de Sus a fost organizată cu susținerea “Deliciosului de Vaslui”, Primăriei Solești, Centrului Creației Populare, Inspectoratului Școlar Județean și Asociației “La izvorul tradițiilor”.
“Strădania celor cinci elevi a fost recompensată cu mult râvnitul premiu I. Pentru acești minunați copii, tabăra-concurs a fost o pregătire pentru concursurile care vor urma anul acesta”, a declarat Dan Horgan.