Managementul Poștei Române și sindicatul au încheiat un protocol care prevede o creștere a salariilor cu 150 de lei brut, majorare condiționată de creșterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget și de procesul de normare a activității, astfel că protestele salariaților au încetat.
Astfel, pentru angajații din clasele 0-21, salariul va crește cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajații din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 1 octombrie, informează Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI). De asemenea, protocolul vizează angajarea de salariați pe posturile vacante, conform rezultatelor normării în curs de desfășurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite și consumabile, achiziționarea de uniforme pentru poștași și alte măsuri menite a îmbunătății condițiile de muncă ale angajaților companiei. Măsurile menționate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR, cât și de reprezentanții sindicatului. Creșterile salariale vor fi operate în conformitate cu legislația în vigoare și cu aprobarea Ministerului Finanțelor Publice, la prima rectificare bugetară. Prioritatea managementului Poștei Românea este finalizarea un plan de creștere a veniturilor companiei, care, coroborat cu gestionarea eficientă a resurselor deja existente, să consolideze rezultatele pozitive de pânăacum și să prevină reintrarea într-o zonă de deficit major, a declarat într-un comunicat ministrul Răzvan Cotovelea.
Poșta Română este de șase luni pe profit, iar profitul operațional pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei. MSI deține 75% din acțiunile Poștei Române. Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poșta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o rețea teritorială de 5.687 de unități și 27.305 de angajați. Compania avea la sfârșitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creștere cu 2,9% față de 2011,potrivit datelor din bilanțul Poștei. În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.
Sursa: mediafax.ro