Psihiatrie în pediatrie, neonatologie, diabetologie – iată câteva dintre domeniile pentru care Bârladul nu a avut până acum specialiști. Compartimentul de urgențe este, în continuare, deficitar.
Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad are zece medici specialiști noi, unitatea reușind astfel să acopere secțiile deficitare.
Este vorba de doi diabetologi (dr. Nicoleta Manolache și dr. Irina Cojocaru), un medic oncolog (dr. Oana Dumitriu), doi pneumologi (dr. Ciprian Druțu și dr. Bogdan Barbu), un medic pediatru (dr. Cristina Cura), un psihiatru în pediatrie (dr. Luminița David), un neonatolog (dr. Laura Ionescu) și doi specialiști pentru secția ATI (dr. Cristina Ciobanu și dr. Carmen Anton).
„Sunt, în linii mari, medici pentru toate specialitățile. Ar mai fi nevoie de medici specialiști în urgențe și de un medic pentru neurologie pediatrică”, a declarat Zenovia Zavade, șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul spitalului bârlădean.
La Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) este deservit în momentul de față de doi medici specialiști – dr. Diana Terchi și dr. Oana Corlat, un medic cu competențe în urgențe- dr. Zvetlana Andronache și un medic primar generalist – dr. Cristian Vladu.
Numărul pacienților care ajung zilnic la CPU este destul de mare, așa că spitalul va trebui să angajeze măcar încă un medic specialist în urgențe. Lucrul acesta ar crește calitatea actului medical, pentru că oricât ar fi de pregătiți, medicii nespecialiști care fac gărzi la CPU pentru a-i suplini pe specialiști, nu pot rezolva cazurile în maniera în care o pot face cei pregătiți special pentru urgențe.
La această oră, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” are angajați 128 de medici, inclusiv rezidenți.
(M.N)