Mii de persoane s-au distrat pe cinste în cele trei zile de petrecere organizate de Primăria Municipiului Vaslui și Consiliul Local Vaslui. Oamenii au cântat și au dansat pe muzica solistului Ion Paladi și a maestrului Nicolae Botgros, aflat în fruntea Orchestrei de Muzică Populară „Lăutarii”, care au dat startul acestui eveniment, vineri seara, cu un concert folcloric extraordinar, denumit „Dorul Basarabiei”. Sâmbătă, Hara și Corina au întreținut atmosefera și energia celor prezenți, iar duminică totul s-a încheiat glorios cu formația Holograf care a făcut un show de neuitat, și nu în ultimul rând cu un superb foc de artificii, ca în fiecare an.
Evenimentul nu avea cum să fie însă pe placul tuturor, așa că unii cetățeni și-au declarat nemulțumirile cu privire la faptul că locația nu a fost bine gândită. După ce în fiecare an Zilele Municipiului Vaslui au fost sărbătorite în cadrul Complexului de la Ștrandul Municipal, anul acesta, Primăria a decis să mute locația în Centrul Civic după ce un copil de 14 ani s-a înecat, obiectivul intrând în reparații. Cei care locuiesc la blocurile din centrul orașului sau în apropiere nu au privit acest lucru în mod pozitiv, întrucât muzica le-a dat mari bătăi de cap, iar fumul le-a intrat până și în case. Devierea traficului a fost o altă problemă ce i-a nemulțumit pe alții dintre ei, mai ales pe cei care au fost nevoiți să aștepte mijloacele de transport în comun, pe variantă, în niște stații nou-inventate. Cu toate acestea, artiștii care au cântat în centrul orașului, precum și în Parcul Copou au fost apreciați de majoritatea localnicilor, la fel și evenimentele culturale și sportive care s-au desfășurat și care i-au făcut pe vasluieni să-și descrețească frunțile și să se mai destindă măcar timp de trei zile.
Efective de ordine sporite
A fost lansare de carte
Vineri, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat, cu ocazia Zilelor Culturale Vaslui ale municipiului o lansare de carte. Evenimentul a avut loc la ora 11, în sala de activități a bibliotecii, fiind lansate trei cărți. Acestea au fost „Soare, soare frățioare-restituiri etnografice”, autor Vasile Adăscăliței, „Călători străini despre județul Vaslui” autor prof. Dan Ravaru și „De la târg la oraș”, autor Paul Zahariuc în colaborare cu Lucian Valeriu Lefter.
Cartea fostului profesor Vasile Adăscăliței a fost lansată ca un omagiu la împlinirea a șapte ani de la trecerea sa în neființă, aceasta conținând folclor poetic, cântece lirice și epice, decântece și proverbe. Prin acest volum, cei prezenți, au dorit totodată recunoașterea meritelor științifice ale profesorului care a fost modest și nu și-a subliniat contribuția în cercetări, pe parcursul vieții. Toate cele trei publicații ale autorilor locali i-au încântat pe iubitorii de carte prezenți la eveniment, care au stat ochi și urechi timp de aproximativ două ore, cât a durat evenimentul.