Est News

Acuzațiile penale aduse lui Patriciu vor fi clasate, plângerile sale continuă dacă vor moștenitorii

Acuzațiile anchetatorilor români aduse omului de afaceri Dinu Patriciu, decedat marți la Londra, în două cauze, una la DIICOT, una la Parchetul Tribunalului București, vor fi clasate cu privire la acesta, iar în cazul plângerilor făcute de el, procedurile vor continua doar la cererea moștenitorilor.

Direcția de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a precizat, marți, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri Dinu Patriciu este vizat într-un dosar al structurii centrale.

DIICOT nu a dorit să ofere informații despre caz, dar a menționat că, în continuare, urmare decesului omului de afaceri, acuzațiile ce-l vizau pe acesta vor fi clasate, iar acțiunea va continua în ceea ce-l privește doar pe latură civilă, context în care, în cazul concretizării dosarului vor fi introduși în cauză din punct de vedere civil moștenitorii.

Conform unor surse judiciare, faptele pentru care este vizat omul de afaceri în cazul de la DIICOT sunt de delapidare și spălare de bani cu prejudiciu de peste 1 milion de euro.

Unul dintre avocații omului de afaceri a arătat la rândul său că dosarul în care era vizat Dinu Patriciu la DIICOT reprezintă un caz mai vechi, disjuns din „dosarul mare Rompetrol”.

Avocatul a precizat de asemenea că, pentru faptele ce îl vizează pe Patriciu în acest caz, procurorii vor dispune clasarea și continuarea cercetărilor față de restul persoanelor vizate.

„Pe rolul DIICOT a mai rămas un dosar în care el are calitate de persoană vătămată. Plângerea este pentru infracțiuni la Legea 161/2003 și pentru violarea corespondeneței și este îndreptată împotriva unor persoane necunoscute, a ziarului eNațional, a unui jurnalist de acolo și a directorului de acolo”, a mai arătat sursa citată, care a precizat că „în acest caz el (Dinu Patriciu – n.r.) invoca faptul că i-a fost spartă corespondența pe care o purta cu avocații civili în perioada proceselor civile cu partajul”.

Potrivit apărătorului, Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în care prejudiciul este de 16 milioane de lei.

În acest caz el a fost pus sub acuzare în 4 mai și este cercetat alături de alte șase persoane între care și fostul său director de la Adevărul Holding, Peter Imre.

În ambele dosare penale în care era vizat, acuzațiile vor fi clasate de anchetatori, potrivit normelor penale aflate în vigoare, iar în cazul penal în care el este parte vătămată, acțiunea va continua doar la cererea moștenitorilor părții vătămate, explică apărătorul.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulți ani de cancer.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat.

Patriciu deținea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center și Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzești) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deținut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la București și a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar și imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiș pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administrație centrală și locală, amenajarea teritoriului și urbanism și din Comisia pentru echilibru ecologic și protecția mediului.

Sursa: mediafax.ro

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version