Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, în colaborare cu Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, i-a însoțit pe bârlădeni într-o călătorie în trecut, prin intermediul unui simbol al autenticități și anume sigiliul. Evenimentul a avut loc duminică, la sediul central al muzeului bârlădean.
Bârlădenii pasionați de istorie au putut admira un detaliu din arhiva Mureșenilor și anume fondul de sigilii. În vitrinele muzeului, bârlădenii au descoperite o mulțime de lucruri inedite pentru Bârlad: cea mai veche pecete, din anul 1770, aplicată în cerneală, tipare sigilare și stampile ale familiei Mureșanu, tipare sigilare din colecția Luciei Bunaciu, care este o descendentă a familiei Mureșanu. Sigiliile datează din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea.
De asemenea, pe lângă simbolurile autenticității, bârlădenii au avut parte și de o expoziție de piese care fac parte din patrimoniul muzeului bârlădean.
În călătoria pe urmele trecutului, bârlădenii au fost însoțiți de Laurențiu Chiriac, profesor doctor la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Marinela Barna, muzeografă la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.
Bârlădenii sau turiștii care trec prin oraș vor avea posibilitatea să facă cunoștință cu amprentele trecutului până pe 26 octombrie. (Daniela PORUMB)