Est News

Regal teatral la Festival

Teatrul Național “Mihai Eminescu”, Chișinău – Hronicul Găinarilor

Suntem înconjurați de absurd. Realitatea în care trăim, statul, istoria, toate sunt absurde. Dacă le luăm în serios e foarte dramatic. Dar mai putem face ceva. Putem râde.

Piesa “Hronicul găinarilor”, după romanul scriitorului Aureliu Busuioc, ce a reunit actori din mai multe generații, reflectă un fragment din istoria Basarabiei. Realități absurde, replici spumoase și momente de cotitură din istoria unui stat, pe toate le văd cei care nu ratează această comedie de excepție.

De Aureliu Busuioc

Scenariu și regie: Petru Hadârcă

Decor: Adrian Suruceanu

Costume: Stela Furdui

Coregrafia: Dumitru Tanmoșan

Versuri: Magda Duțu

Muzică: Valy Boghean

Distribuția: Vitalie Rusu, Petru Oistric, Mihaela Strâmbeanu, Anatol Durbală, Ghenadie Gâlcă, Iurie Focșa, Alexandru Pleșca, Iurie Negoiță, Ion Mocanu, Emil Gaju, Lilia Bejan, Constantin Adam, Dariana Zubcu-Marginean, Draga-Dumitrița Drumi, Valentin Zorilă, Nicolae Darie, Vitalie Todirașcu, Iulie Radu, Ana Tkacenko, Mihai Zubcu, Doina Severin

Durata spectacolului: 3 h (cu pauză)

Teatrul Național București – Dineu cu proști

O comedie spumoasă contemporană franceză, piesa “Dineu cu proști” îi aduce împreună pe Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, care reușesc să creioneze o relație extrem de comică și profundă între două personaje extrem de diferite.

Ce se poate întâmpla când un cunoscut editor parizian rămâne înțepenit într-o seară? Cât de repede își poate pune ordine în viață un bărbat însurat? Care este diferența dintre un prost, un naiv și un om cu suflet frumos? Toate răspunsurile le veți putea afla în această seară la ora 19:30 la sala mare a Casei de Cultură.

De Francis Veber

Traducerea: Tudor țepeneag

Regia: Ion Caramitru

Scenografia: Florilena Popescu Fărcășanu

Distribuția: Horațiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică/ Teodora Mareș, Dorin Andone/ Tomi Cristin, Alexandru Georgescu

Durata spectacolului: 1 h 40 min.

Teatrul „Odeon” București – Liniște! Sărut. Acțiune!

Liniște! Sărut. Acțiune!”, o piesă animată, adaptată de Peter Kerek după filmul „Living in Oblivion” spune povestea unei echipe de filmare care încearcă să facă un film de succes cu un minimum de resurse. Atât din lipsa banilor, cât și a echipei nu tocmai profesioniste filmarea devine un dezastru mai mult comic, decât tragic. O comedie savuroasă ce merită vizionată. Așadar, miercuri seara, alături de Pavel Bartoș, Elvira Deatcu, Alexandru Papadopol și alți actori de renume ai Teatrului „Odeon” București, la Casa de Cultură „Constantin Tănase” , „Liniște, Sărut. Acțiune!”.

Regia: Peter Kerek

Distribuția: Pavel Bartoș, Elvira Deatcu, Gelu Nițu, Irina Mazanitis, Alexandru Papadopol, Paula Niculiță/ Alina Berzunțeanu, Marius Damian, Ioan Batinaș

Durata spectacolului: 1h 30 min.

Teatrul Mic București – Pensiune completă

O rețetă simplă: Se iau niște personaje hazlii, se îmbină cu niște situații comice, se adaugă câteva replici spumoase și veți avea parte de bună dispoziție și hohote de râs. Toate astea sunt garantate la „Pensiune completă”, o piesă de Pierre Chesnot, jucată de actorii Teatrului Mic București .

Ce se întâmplă atunci când soția știe că, din motive profesionale, soțul merge, de zece ani, într-o anumită localitate, unde se cazează la același hotel, când, de fapt, el își vizitează amanta? Ce face acest soț când află că soția, curioasă, vrea să îi facă o surpriză și să i se alăture în acest hotel mult lăudat pentru o scurtă vacanță? Cum reacționeză amanta când trebuie să ofere pensiune completă nu doar cuplului cu pricina, ci și altor turiști interesați de discreția oferită de hotel? Veți afla miercuri la Casa de Cultură, la ora 19.30.

De Pierre Chesnot

Traducerea: Maricica Beligan

Adaptarea: Gelu Colceag

Regia: Gelu Colceag

Scenografia: Bogdan Spătaru

Asistent regie: Camelia Vlăduț

Distribuția: Cristian Iacob, Ana Bart, Ruxandra Enescu, Sergiu Fleșner, Claudia Prec, Vitalie Bantaș, Liliana Pană, Bogdan Talșman, Andreea Grămoșteanu, Claudiu Istodor, Cuzin Toma

Durata: 1h 45 min.

Teatrul de Comedie București – Bani din cer

Cad bani din cer. Când? Unde? Joi, la 19.30 în sala mare a Casei de Cultură „Constantin Tănase”.

Deși banii picați din cer nu aduc fericirea, piesa „Bani din cer” vie, captivantă și tinerească, de Ray Cooney, pusă în scenă de Horațiu Mălăele, aduce pentru o oră jumătate umorul la Vaslui. Ridicolul, ironia și aparițiile marilor artiști, vin la pachet cu “banii din cer”. Nu ratați!

De Ray Cooney

Traducerea: Gheoghe Lăzărescu

Regia: Horațiu Mălăele

Scenografia: Puiu Antemir

Asistent scenografie: Irina Chirilă

Distribuția: Mihai Bendeac, Mihaela Teleoacă, Dragoș Huluba, Delia Nartea, șerban Georgevici, Marius Drogeanu/ Gheoghe Dănilă, Eugen Racoți

Durata: 1 h 30 min.

Compania de teatru „Passe Partout Dan Puric” București- Rencontres

“Rencontres” este un spectacol vizual de dans și pantomimă, un carusel de povești plin de sensibilitate, cu umor inteligent și rafinat, spirit și emoție de care vor avea parte cei care și-au dat întâlnire cu actorii piesei la Casa de Cultură, vineri, la 19.30. Aici se întâlnesc mai multe lumi și civilizații, un el și o ea în diverse timpuri și spații. O poveste de dragoste, cu iluziile, căutările, tensiunile și îndoielile ei, se intersectează cu însingurarea și alienarea individului, sub stresul vieții moderne, cu un tango sentimental și cu o istorie a cuplurilor celebre ale cinematografiei.

Scena, regia, distribuția: Dragoș Huluba și Violeta Huluba

Durata spectacolului: 60 min.

Seara de vineri se termină cu “Stand-up comedy”, un mega show de divertisment ce va debuta la ora 20.30, oferit de Radu Gheoghe și Răzvan Vasilescu.

Teatrul “Bulandra” București – Artă

Piesa “Artă” este o comedie veritabilă cu trei actori de excepție care te fac să râzi în hohote. Cele trei personaje discută despre artă, punând de fapt, mai mult în discuție prietenia lor și lumea în care trăiesc. Cum ar reacționa cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuși fundamentul relației lor de amiciție? Veți afla sâmbătă.

De Yasmina Reza

Traducerea: Violeta Popa

Adaptarea: Cristi Juncu

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Distribuția: Vlad Zamfirescu, șerban Pavlu, Ghorghe Ifrim

Teatrul V.L. Popa Bârlad – Doctor fără voie

Doctor fără voie este o piesă de teatru după o creție a lui Moliere, regizată de Dorin Mihăilescu, ce va fi jucată de actorii din Bârlad, dumincă, 12 octombrie, la ora 19.30 la Casa de Cultură. Piesa este o satiră, o lecție de viață dată doctorilor savanți ai acelor vremuri, care profitând de neștiința oamenilor săraci, încercau să pară cât mai pompoși folosind în exces latinisme pe care adesea le inventau, doar pentru a-și câștiga un anume prestigiu în fața oamenilor neștiutori. Atmosfera este dinamică și comică, exploatându-se în mod simbolic forța femeii și calitățile ei intrinseci, naturale, pe parcursul reprezentării domnind veselia și buna dispoziție.

Regia artistică: Dorim Mihăilescu

Scenografia: Sandu Maftei

Regia de culise: Gabriel Derebei

Sufleor: Doina Filier

Traducători: Sică Alexandrescu și Mircea ștefănescu

Distribuția: Dorin Gheorghe, Cătălina Rusu, Ramona Părpăliță, Irina Grăjdeanu, Lucian Arhire, Cristian Todică, Marcel Anghel, Alexandru Savu, Simon Salcă jr.

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version