Est News

A scăzut numărul persoanelor cu boli venerice

Conform datelor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, numărul cazurilor de boli cu transmitere sexuală a scăzut considerabil.

Dacă anul trecut, la cabinetele de specialitate au fost diagnosticate cu sifilis 45 de persoane, anul acesta s-au înregistrat 18 cazuri. De asemenea, cu gonorroee au fost diagnosticate, în 2013, 84 de persoane, pe când în 2014 numărul cazurilor a scăzut, înregistrându-se 45. Astfel, numărul persoanelor cu boli cu transmitere sexuală s-a înjumătățit de la an la an.

Cu toate astea, medicii consideră că în realitate sunt mai multe cazuri, însă mulți preferă să se consulte acasă, fără să efectueze un control de specialitate. Cazurile luate în evidență s-au înregistrat cu precădere la persoane necăsătorite care întrețin raporturi sexuale cu persoane cunoscute întâmplător.
Din câte se pare, în județul Vaslui, gonoreea îi afectează mai mult pe cei care locuiesc în mediul urban, din categoria de vârstă 25-35 ani, iar sifilisul este întâlnit mai mult în mediul rural, ambele boli avându-le mai des bărbații.
„Incidența cea mai crescută a cazurilor de sifilis a fost la grupa de vârstă 25-34 de ani, la persoane de sex masculin. Ponderea cea mai mare a cazurilor s-a înregistrat la persoane din mediul rural. Nu au fost înregistrate cazuri de sifilis congenital. Incidența cea mai crescută a cazurilor de gonoree s-a înregistrat la persoane cu vârste cuprinse între 20-34 ani, la persoane de sex masculin”, a declarat, Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Pentru a preveni bolile venerice se recomandă utilizarea prezervativului sau evitarea relațiilor sexuale întâmplătoare și a partenerilor multipli.
În cazul în care existã suspiciuni că a fost contactată o boală venerică, se recomandă evitarea automedicației și prezentarea la medic pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice. (Roxana NĂSTASĂ)

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version