Perseverenta este cheia. Invatam asta de la cativa tineri care s-au lansat orbeste in afaceri, acum doi ani, iar astazi se bucura de succes. Le-am cunoscut povestile la StirileProTv, cand doar incercau piata. Astazi sunt siguri pe ei si spun ca nu s-ar mai intoarce niciodata in postura de angajati.
Pe Razvan, reporterii Stirilor ProTv l-au intalnit in urma cu doi ani intr-un sat uitat de lume din judetul Mures. Incepea pe atunci mica lui afacere. Si-a vandut telefonul mobil, a cumparat cirese si a facut trei ceaune de dulceata. Intre timp, a absolvit Facultatea de Stiinte Economice, a reusit sa-si faca dulceata cunoscuta peste hotare, iar astazi are un magazin care vinde clatite in centrul Clujului.
Razvan Rusu, proprietarul magazinului: „Practic dulceata mea se leaga cel mai bine cu clatitele. Vroiam ca dulceata mea sa aiba un loc in Cluj”
Robert, un alt tanar din oras, a pierdut acum doi ani un post de director de vanzari in Bucuresti. Atunci a pornit o afacere cu papioane, impulsionat de faptul ca nu gasea niciodata o cravata pe gustul lui. La inceput a avut un singur angajat, acum are 12: „Nu-mi pare rau ca am pierdut acum doi ani acel scaun de director. Am acum cate scaune de director vreau”. A reinvestit mereu profitul, iar produsele lui se vand in prezent in Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi.
Ioan, dupa ce a lucrat ca horticultor in Ungaria, a investit 50.000 de euro in cateva sere cu flori din judetul Alba. Astazi cultiva si legume. A dublat productia si implicit profitul. Ileana Toth, sotia proprietarului serelor: „Noi muncim toata ziua, ai nevoie si de curaj ca sa poti sa dezvolti o astfel de afacere.” Florile sunt distribuite in toata tara si au mare succes din martie incolo.
Sursa: incont.ro