Est News

Investiție de peste 6 milioane de euro la Bârlad!

de Răzvan Călin

Bârladul a intrat, alături de Timișoara, în cursa pentru construirea unui stadion modern de rugby.

Deși pare greu de crezut (ținând cont de rata extrem de mică a investițiilor pe plan local), Bârladul are mari șanse să acceseze o investiție importantă pentru dezvoltarea urbei. Este vorba despre un proiect care vizează construirea unui modern stadion de rugby care să corespundă standardelor internaționale în domeniu. Investiția, care a fost evaluată într-i primă fază la aproximativ 6,5 milioane de euro, ar urma să fie susținută de Compania Națională de Investiții (CNI). Federația Română de Rugby (FRR) a fost cea care a venit cu această idee, mai ales că Bârladul are o tradiție de peste jumătate de secol în sportul cu balonul oval, fiind o veritabilă pepinieră de rugbiști extrem de valoroși.

În consecință, ideea construirii unui stadion de rugby modern la Bârlad este cât se poate de îndreptățită și ar veni ca o încununare a eforturilor depuse  de generațiile de pasionați ai acestui sport pentru promovarea și susținerea rugby-ului bârlădean și românesc, în general.

Potrivit celor declarate de George Șolcă, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad, proiectul este pe masa celor de la CNI: ”În urmă cu aproximativ o săptămână și jumătate am fost contactați de arhitectul desemnat pentru acest proiect care ne-a transmis că a depus tema proiectului la CNI. Tema proiectului reprezintă, mai pe românește, ceea ce ne dorim să construim și să amenajăm, ce anume ar trebui să cuprindă cu exactitate viitorul stadion. Prin urmare, rămâne ca cei de la CNI să înceapă procedurile pentru realizarea proiectului tehnic”.

Proiectul nu vizează doar o simplă reabilitare a actualului stadionu municipal de rugby din Bârlad, ci vorbim de amenajarea unei veritabile baze sportive: teren cu instalație de încălzire pentru perioada sezonului rece, stadion cu tribune moderne cu o capacitate de minim 8.000 de locuri, motel, bază de antrenament modernă cu săli de pregătire fizică, pregătire tactică, vestiare, dușuri etc. Se așteaptă ca, în decurs de câteva luni, CNI să organizeze licitația pentru execuția proiectului.

Trebuie spus că se dorește construirea unei baze rugbistice similare și la Timișoara, cu finanțare tot de la CNI.

Exit mobile version