Home » Administratie » În timp ce muncitorii primesc salarii de mizerie – Directorul FEPA Bârlad este plătit cu sume fabuloase!

În timp ce muncitorii primesc salarii de mizerie – Directorul FEPA Bârlad este plătit cu sume fabuloase!

de Răzvan CĂLIN

Exclusivitate: Reporterii EstNews au intrat în posesia unor documente care atestă că Tudorel Hărăbor, managerul de la FEPA SA Bârlad, încasează salarii exorbitante, de ordinul a zeci de mii de lei și chiar sute de mii de lei lunar. Asta în timp ce cei peste 250 de muncitori ai fabricii primesc salarii de mizerie de câteva sute de lei pe lună.

Așa cum am promis, continuăm seria dezvăluirilor despre structurile mafiote ce au pus mâna pe SC FEPA SA Bârlad și care în decurs de câțiva ani au reușit să o aducă în pragul falimentului această firmă care altădată era una dintre mândriile județului.

Reporterii EstNews au reușit, în exclusivitate, să intre în posesia unor documente care atestă valoarea veniturilor pe care Tudorel Hărăbor, managerul de la FEPA SA Bârlad, le-a încasat din 2011 și până în prezent. Aproape că nu ne-a venit a crede ochilor în momentul în care documentele respective ne-au dezvăluit sume exorbitante pe care Hărăbor le-a primit drept salariu ca director al fabricii bârlădene. Asta în condițiile în care cea mai mare parte dintre cei peste 250 de simpli salariați ai firmei sunt obligați să muncească pe brânci pentru salarii mizere de doar câteva sute de lei pe lună.

Spre exemplu, în 2011 și 2012, Hărăbor a fost remunerat pentru modul „exemplar” în care a manageriat firma bârlădeană cu „modica” sumă de 43.835 de lei lunar (adică, 430.835.000 de lei vechi, în cazul în care nu v-ați obișnuit cu leul „greu”), această sumă fiind venitul brut lunar. Din 2013, salariul lui Hărăbor începe să oscileze între sume ceva mai „decente”, deși a început anul în forță cu un salariu brut pe luna ianuarie de 41.492 de lei.

Așa se face că în restul anului 2013, Hărăbor a continuat să încaseze lunar sume imense, cuprinse între 28.700 de lei și puțin peste 41.000 de lei brut. Aceste sume s-au menținut până în ziua de astăzi, cu mici fluctuații, după cum se poate vedea și din tabelul anexat.

În decembrie 2014, Hărăbor poate spune că Moș Crăciun a fost foarte darnic cu el, căci a încasat un salariu brut în valoare de 115.620 de lei. La toate acestea se adaugă și veniturile pe care Hărăbor le-a încasat din postura de manager și acționar majoritar al unei firme – căpușă zămislită chiar de el și gașca de „băieți deștepți” de la FEPA Bârlad, respectiv SC HEPA Proiect SRL. Este firma pe care Hărăbor & Co. au înființat-o pentru a putea derula în liniște tot soiul de inginerii financiare și escrocherii care au vlăguit FEPA Bârlad și au prejudiciat statul român cu milioane de euro. De aici, de la HEPA Proiect, Hărăbor a încasat lunar sume cuprinse între 5.000 de lei brut și 20.000 de lei brut. Prin prisma veniturilor încasate lunar, se poate spune că Hărăbor este un manager de top care este plătit regește cu sume cuprinse între 50.000 de lei brut și 70.000 de lei brut, ba chiar și peste 100.000 de lei dacă ne amintim de decembrie 2014.

Cât despre eficacitatea sa ca manager, situația actuală de la FEPA Bârlad spune multe. Firma a fost adusă în pragul falimentului și în momentul de față este în insolvență. Mai mult, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași a finalizat recent o anchetă și l-a trimis pe Hărăbor (dar și FEPA SA) în judecată pentru comiterea infracțiuni de evaziune fiscală prin stopaj la sursă, statul român fiind prejudiciat cu 4,8 milioane lei. Din păcate, Hărăbor are toate șansele să scape basma curată din această poveste întrucât Curtea Constituțională a României a decis recent că norma care incriminează această faptă este neconstituțională pe motiv că nu este „clară, previzibilă și accesibilă”. Și cei de la DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui derulează în prezent o anchetă care vizează întreaga conducere a FEPA SA Bârlad, dar și acționarii acesteia. Cei incriminați sunt Alexandru Ioan Dumitriu, Antonio Vrusea și Constantin Cozar (acționarii majoritari de la FEPA SA, ultimul având și funcția de director  adjunct), precum și Hărăbor, actualmente administrator din partea salariaților (ce ironie!), Vasile Conea, director de Resurse Umane și Marcel Pahome, șeful Departamentului Marketing de la FEPA Bârlad. Toți aceștia sunt acuzați că s-au constituit într-un grup infracțional organizat, că au comis evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea cu rea credință a creditului societății în scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual și uz de fals. La o primă „strigare” prejudiciul pricinuit statului român se ridică la peste 200 de miliarde de lei vechi. Din informațiile pe care le avem, acestea sunt doar frânturi din mecanismul extrem de bine pus la punct de acest grup infracțional ce a „căpușat” FEPA Bârlad încă din 2004, prin care s-au „sifonat” sume imense de bani.

Prin urmare, e oarecum de înțeles cum de Hărăbor încasează lunar asemenea sume exorbitante, căci e greu într-adevăr în ziua de azi să găsești un „bun” manager dispus să ia parte la o asemenea inginerie financiară. Din surse sigure avem informații că și ceilalți indivizi din conducerea FEPA Bârlad sunt plătiți la fel de regește. Și în timp ce „băieții” deștepți de la FEPA Bârlad „sifonează” milioane de euro și își îndeasă în buzunar lunar salarii exorbitante, cei peste 250 de muncitori din fabrica bârlădeană încasează lunar salarii de mizerie. Doar maiștrii sau șefii de secție sar de 1.000 de lei venit net lunar, în rest toată lumea încasează între 500 și 800 de lei pe lună (cu excepția „băieților deștepți” din fruntea fabricii). Mai mult decât strigător la cer”

P.S. Am aflat că la sfârșitul săptămânii trecute, Tudorel Hărăbor și-a pus din nou pirostriile (spunem din nou pentru că până în urmă cu câțiva ani el a mai fost căsătorit, având și un copil în urma acestei relații). De această dată, aleasa inimii sale este o tânără din Bârlad, în vârstă de 26 de ani, care de ceva timp este angajată la FEPA SA. Fericitul eveniment a avut loc la un resort de lux din județul Tulcea. Le urăm și noi casă de piatră proaspeților însurăței!

de Răzvan CĂLIN Exclusivitate: Reporterii EstNews au intrat în posesia unor documente care atestă că Tudorel Hărăbor, managerul de la FEPA SA Bârlad, încasează salarii exorbitante, de ordinul a zeci de mii de lei și chiar sute de mii de lei lunar. Asta în timp ce cei peste 250 de muncitori ai fabricii primesc salarii de mizerie de câteva sute de lei pe lună. Așa cum am promis, continuăm seria dezvăluirilor despre structurile mafiote ce au pus mâna pe SC FEPA SA Bârlad și care în decurs de câțiva ani au reușit să o aducă în pragul falimentului această firmă…

Review Overview

About Razvan Calin

One comment

  1. lucrator financiar

    va aparea cit de curind si salariile nete lunare care le ridica,lunar, de ani buni ,din Fepa , amanta lui Harabor ,scuze cica acum i-a devenit soata .L a angajat si pe tatal amantei ,pe functie ,sa vedeti ce salariu are si asta fost spalator de vase la o crisma din Birlad….

%d blogeri au apreciat: