Est News

Pensionarii, nemulțumiți de activitatea Poștei

de Roxana NĂSTASĂ

Pensionarii vasluieni sunt nemulțumiți de factorii poștali. În cadrul unei ședințe a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice ce a avut loc alatăieri, reprezentanții pensioanarilor din județ au ridicat numeroase nemulțumiri cu privire la activitatea desfășurată de Poștă cât și de lucrătorii săi. De la faptul că poștașii nu au elemente de identificare și se îmbracă cum vor încât ți-e greu să-i recunoști, până la faptul că pensiile ajung cu întârziere, sau faptul că unii dintre factori plătesc pensiile în cadrul unor întâlniri la birt, sunt câteva dintre problemele ridicate.

Marți, în cadrul sedinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, reprezentanții pensionarilor și-au exprimat numeroasele nemulțumiri cu privire la activitata poștei și a factorilor poștali. Primul lucru ce l-au avut în vedere a fost faptul că factorii poștali nu au elemente de identificare, fiecare îmbărcându-se după bunul plac. Așa se face că, în cazul unora nou veniți e greu să-i recunoști.

„O problemă este faptul că poștașii nu au niciun element de identificare și oamenii reclamă acest lucru. Fiecare poștaș se îmbracă cum vrea. Niște pensionari mi-au spus că poștașul avea o șapcă cu un cap de mort. Păi cum să știe că e poștașul? Ar trebui uniformă, să se știe cine sunt poștași”, a spus Alexandru Porumb, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Vaslui.

Nicuță Marcu, directorul Poștei Vaslui, a dat asigurări că această problemă se va rezolva în maxim un an.

„Suntem pe drumul cel bun. Am cumpărat genți pentru factorii poștali și urmează uniforme. Cumpărăm și tehnică de calcul, astfel încât Poșta să arate într-un an cum era acum 15 ani”, a spus directorul Poștei Vaslui.

Pensionarii și-au mai exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că pensiile ajung cu întârziere, ori dacă sunt doi soți, la unul se dă pesnia într-o zi, la altul în altă zi, ori se fac adunări la bar și se plătesc acolo pensii.

„Sunt și poștași care își fac treaba, dar sunt și poștași care merg cu geanta de bani în crâșme și se apucă de băut, cum ar fi cazul din Băcești. Noi înțelegem că poștașii nu au o viață usoară, mai ales cei noi. La Rediu, de exemplu nu ai un număr pe nicio poartă și e greu să găsească oamenii. Oricum, eu cred că ar trebui plătite prima dată pensiile cele mai mici, pentru că cei care iau peste 1.500 de lei au cu ce trăi”, a punctat un alt reprezentant al pensionarilor, Ioan Stamate, președintele Alianței Județene „Solidaritatea Pensionarior” Vaslui.

Nicuță Marcu a răspuns și acestor nemulțumiri dând asigurări că factorii poștali ce nu-și fac treaba vor fi sancționați. Totodată, el a povestit că în unele cazuri factorii poștali, își fac mai mult decât meseria și le cumpără oamenilor bătrâni medicamente, pâine și ce mai au nevoie. Ba mai mult, în ceea ce privește plata pensiiilor, conducerea Poștei a afirmat că se dau bani și din încasărle instituției având în vedere sărăcia cu care se confruntă unii.

„Cei care nu-și fac treaba sunt sancționați. Am desfăcut două contracte de muncă ale unor factori poștali ce nu și-au făcut bine treaba cu pensiile. Cât privește plata pensiilor, oamenii sunt foarte săraci și vor să le achităm pensiile cât mai repede. Toți vor să primească banii în perioada 14 – 16 a fiecărei luni. Noi însă nu avem capacitatea să plătim banii într-un termen atât de scurt. Unii sunt săraci tare, de nu e adevărat! Avem cazuri în care facem plăți înainte din încasările noastre, deși încălcăm legea”, a mai spus Nicuță Marcu, directorul Poștei.

Exit mobile version