Est News

Liberalii iau cu asalt județul Vaslui

de Marian MOCANU si Razvan CALIN
Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au vizitat județul Vaslui. Sefii partidului aflat acum în opozițe speră să rupă dominața „roșie” a județului, promițând în același timp că vor face totul pentru dezvoltarea zonei. Corneliu Bichineț pare sa fi câștigat lupta pentru șefia Consiliului Județean Vaslui la alegerile de anul viitor, el fiind astfel numit de către Vasile Blaga, în uralele celor peste 700 de liberali prezenți la întâlnirea cu șefii partidului.
gorghiu 2În cadrul unui turneu național, copreședinții Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au poposit, mai bine de o zi, și în județul Vaslui, cu scopul declarat de a pregăti campania electorală pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. După o întâlnire „de taină”, avută joi seara la un restaurant din Vaslui cu membri importanți ai organizației județene a PNL, a urmat, vineri, 2 octombrie, o vizită făcută de cei doi copreședinți în Vaslui, Bârlad și Huși.
Vasile Blaga și Alina Gorghiu au susținut o conferință de presă, ocazie cu care și-au reiterat intenția de a câștiga alegerile de anul viitor, atât pe plan național, cât și la nivelul județului Vaslui. Cei doi au negat existența vreunui conflict la nivelul conducerii județene a noului partid.
„Nimeni nu bagă gunoiul sub preș, situația nu e atât de dramatică. S-a înțeles și la Vaslui că adversarul nu este în interiorul partidului, ci este PSD-ul! Vom căuta să găsim cei mai buni candidați, cu condiția să fie oameni integri. În acest moment, este un război între un bloc de stânga, PSD-ul, și marele partid liberal. De aceea, privim cu foarte mare atenție desemnarea candidaților”, a declarat Alina Gorghiu.
Referitor la luptele interne din organizația județeană legate de dorința senatorului Nelu Tătaru de a fi desemnat candidat pentru ocuparea funcției de președinte al CJ Vaslui, Vasile Blaga negat acest lucru, susținând că ar fi vorba doar de un exercițiu democratic.
Promisiuni, promisiuni!
„Suntem în cea mai săracă regiune a României. Cu toate că aici este fieful PSD-ului, nu a existat niciun interes din partea lor să facă ceva pentru cetățenii acestei zone. Din cauza lipsei infrastructurii și a investițiilor, diferența de dezvoltare dintre această zonă și vestul țării crește în loc să scadă. Să vedeți dezinteres pentru zona Moldovei în Master Planul lui Ponta, pe când, în strategia liberală, sunt mai multe obiective pentru a reduce sărăcia în această zonă, inclusiv construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania. Ponta face ce știe el mai bine. Dacă a scăpat de moțiune, s-a apucat de minciuni și de dat ordonanțe de urgență. Dar nu se face nimic pentru această zonă, chiar dacă, sau poate tocmai pentru că știe că Moldova este un rezervor de voturi pentru PSD. Noi vrem să schimbăm acest lucru”, a declarat Vasile Blaga.
Aceleași idei le-au fost expuse și celor circa 800 de delegați liberali prezenți seara la casa de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui. 
„Alegerea președintelui CJ se face, începând de la aceste alegeri, prin votul  consilierilor județeni. Dacă veți să-l impuneți pe domnul Corneliu Bichineț la conducerea CJ, trebuie să avem cel puțin 40 de primari liberali și cel puțin jumătate dintre consilierii județeni”, le-a cerut Vasile Blaga delegaților prezenți.
Copreședintele PNL a dat astfel de înțeles că a fost aprobată candidatura lui Corneliu Bichineț pentru șefia CJ, lucru care a stârnit uralele majorității celor prezenți.
Cei doi co-președinți ai PNL au zăbovit la Bârlad vreme de circa două ore.

La Bârlad, cei doi copresedinti au zăbovit preț de aproximativ două ore, la un restaurant din localitate acolo unde a a fost organizată o întâlnire cu mediul de afaceri bârlădean. Au participat circa 70 de oameni de afaceri și întreprinzători din Bârlad.
”Am constatat cu regret că și în această zonă, ca de altfel în mai toată Moldova, actuala guvernare PSD a făcut în așa fel încât, sub o formă sau alta, a tăiat orice investiție. Iar efectele se vor vedea în timp. Din păcate, unul dintre efecte va fi scăderea dinamicii mediului de afaceri local. Mai mult decât atât, este singura zonă din țară unde nu s-a construit nici un kilometru de autostradă. Iar lipsa infrastructurii te condamnă la izolare și subdezvoltare”, a spus Alina Gorghiu.
Mai mulți întreprinzători privați din Bârlad au adresat întrebări celor doi sefi ai PNL, cele mai multe fiind axate pe identificarea unor soluții viabile pentru o susținere reală a mediului de afaceri de către statul român: reducerea fiscalității și a birocrației excesive, crearea unei infrastructuri moderne în zonă (lucru esențial pentru dezvoltarea economiei locale), susținerea reală a mediului privat de afaceri printr-o politică guvernamentală pliată pe nevoile și realitățile din acest domeniu esențial pentru comunitate etc.
De la Bârlad, delegația liberală a plecat la Huși, acolo unde a avut programate întâlniri similare, precum și vizite la unii agenți economici din orașul dintre vii.

Exit mobile version