Est News

Peste 2.300 de familii, unele cu depozite în bănci sau mașini, executate silit după ce au încasat ilegal ajutorul social

Peste 2.300 de familii din județul Vaslui sunt executate silit de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială după ce au încasat ilegal alocația de susține a familiei, venitul minim garantat sau alocația de stat, după ce nu și-au declarat, printre altele, mașinile sau depozitele din bănci.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a trecut la executarea silită a 2.319 familii din județ care, în ultimii ani, au primit ilegal de la stat diverse sume de bani după ce nu și-au declarat toate veniturile, proprietățile și bunurile deținute, cum ar fi autoturisme, sau chiar depozitele din bancă. Suma totală pe care o are de recuperat instituția se ridică la aproape 750.000 de lei, mai bine de jumătate din sumă fiind imputată unui număr de 916 vasluieni, care au încasat fără drept venitul minim garantat.

Sorin Prepelita

„Toate aceste nereguli au fost constatate în urma controalelor încrucișate efectuate între bazele de date ale Finanțelor Publice, Casei Județene de Pensii, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură. Este vorba despre venituri nedeclarate de către beneficiarii de venit minim garantat sau de alocație de susținere a familiei, de depozite în bănci, de bunuri care conduc la încetarea dreptului bănesc, cum ar fi autoturisme, și chiar de modificarea componenței familiei. Avem instituite popriri inclusiv pentru alocația de stat pentru copii, pentru cei care au plecat din țară și nu au solicitat suspendarea sau încetarea acestui drept”, a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță.

Cel mai mare debite la AJPIS Vaslui este al unui bărbat de 56 de ani din Huși, care a încasat ilegal ajutor pentru încălzirea locuinței, în sumă totală de 8.793 de lei.

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version