Est News

Netflix este disponibil si in Romania

Cel mai cunoscut serviciu de video on-demand (filme la cerere, transmise online) din lume, Netflix, este de acum disponibil si in Romania, planurile tarifare fiind intre 7,99 si 11,99 euro/luna.Netflix a anuntat miercuri cea mai mare expansiune din istoria sa, urmand sa intre in alte 130 de tari, pe langa cele peste 70 in care era deja. Serviciul are 74 milioane de utilizatori. Veniturile companiei au fost anul trecut de 5,5 miliarde dolari, iar profitul, de peste 220 milioane dolari.

Exista trei planuri tarifare, in functie de calitatea continutului, de numarul de ecrane pe care poti urmari simultan si de numarul de seriale disponibile. Prima luna este gratuita. De exemplu, in varianta Basic la 7,99 euro/luna poti urmari pe un singur ecran si nici HD-ul si Ultra HD-ul nu sunt disponibile. In varianta Standard, la 9,99 euro/luna, poti urmari pe doua ecrane simultan si este disponibil si HD-ul, in timp ce pe versiunea Premium la 11,99 euro sunt disponibile toate optiunile (inclusiv posibilitatea de a urmari pe patru ecrane simultan).

Trebuie spus ca serialele foarte populare NU se vor regasi in oferta Netflix in tarile unde compania nu detine dreptul de distributie asupra lor. Netflix promite insa ca va incerca sa le achizitioneze in cat mai multe locuri.

Netflix a fost lansat în 1998 ca serviciu de închiriere de DVD-uri, dar a devenit in timp unul dintre cei mai mari furnizori de video on demand.

Netflix are o capitalizare de piata de peste 46 miliarde dolari, iar actiunile au crescut anul trecut cu 140%. Printre tarile in care a anuntat ca intra se numara India, Rusia si Turcia, insa nu si China. „In China ai nevoie de permisiunea guvernului pentru a desfasura activitati (…) Va dura ceva timp”, spune seful companiei.

Compania este celebra pentru seriale precum „House of Cards”, „Bloodline” sau „Orange is the New Black”.

Netflix este acum disponibil aproapre peste tot in lume, in afara de China (unde cauta modalitati de a intra) si de Crimeea, Coreea de Nord si Siria).

E de asteptat ca lansarea Netflix sa aiba o puternica influenta asupra modului in care oamenii consuma continut video. In SUA, multi au renuntat la traditionalele abonamente de cablu TV dupa ce Netflix a venit cu o multime de seriale in exclusivitate.

Reed Hastings, CEO al Netflix, a spus la targul CES Las Vegas ca din cei 3,2 miliarde de utilizatori de internet, doua miliarde sunt in tari in curs de dezvoltare unde in 2000 numai 400 de milioane de oameni foloseau internetul. Cresterea a fost uimitoare, spune el.

Netflix promite 31 de seriale anul acesta (atat total noi, cat si continuari), peste 20 de documentare, serii de stand-up comedy-uri speciale si 30 de seriale pentru copii.

Cifra de afaceri a Netflix a urcat uluitor din 2002 pana in prezent. Iata cateva exemple (sursa statista.com)

2002: 151 milioane dolari
2004: 500 milioane dolari
2007: 1,2 miliarde dolari
2010: 2,16 miliarde dolari
2011: 3,2 miliarde dolari
2013: 4,37 miliarde dolari
2014: 5,5 miliarde dolari

Sursa; hotnews.ro

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version