Est News

Andrei Spiridon rămâne în arest la domiciliu!

de Răzvan CĂLIN

Ieri, Judecătoria Bârlad a respins cererea depusă de avocații acestuia.

Andrei Spiridon, tânărul bârlădean în vârstă de 29 de ani care este acuzat că a violat o minoră de 17 ani (elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”), va rămâne, în continuare, în arest preventiv la domiciliu, așa cum au hotărât în urmă cu câteva zile judecătorii de la Tribunalul Județean Vaslui. Ieri, Judecătoria Bârlad a analizat cererea depusă de avocații lui Spiridon, prin care solicita anularea măsurii de arest la domiciliu și a decis să mențină hotărârea instanței superioare vasluiene.

”Respinge cererea formulată de inculpatul SPIRIDON SILVIAN ANDREI, având ca obiect revocarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, dispusă prin Încheierea nr.2/DLC din data de 13.01.2016, pronunțată de Tribunalului Vaslui. În baza art.275 alin. (2) C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 20 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 18 ianuarie 2016”, se spune în decizia instanței bârlădene.

În consecință, Spiridon nu va putea părăsi domiciliul său din Bârlad, pentru 30 de zile, așa cum sună hotărârea judecătorească inițială dispusă de Tribunalul Vaslui.

Cererea de revocare a măsurii preventive a fost depusă de avocații lui Spiridon pe 14 ianuarie, la o zi după ce instanța vasluiană luase această decizie. Pe lângă faptul că nu poate părăsi domiciliul (decât cu aprobarea judecătorilor), Spiridon este obligat să nu comunice sub nici o formă cu victima sau cu martorii din dosar. De asemenea, trebuie să se prezinte la poliție sau în fața judecătorilor ori de câte ori este chemat.

Acordul de mediere este nul pentru că DGASPC deține tutela fetei!

Tot în încercarea de a dovedi că este nevinovat, Spiridon insistă că acordul de mediere încheiat cu victima în seara zilei de 7 ianuarie este perfect legal, deși magistrații au anulat documentul. Tânărul a cerut instanței să valideze acordul de mediere însă, deocamdată, nu a fost fixată un termen pentru acest dosar. Recunoașterea înțelegerii cu victima sa i-ar fi putut oferi lui Spiridon o portiță legală de a scăpa basma curată din tot acest scandal. Documentul respectiv a fost semnat la data respectivă de mama victimei și în baza acestuia fata urma să-și retragă acuzațiile la adresa lui contra sumei de 50.000 de lei. Numai că magistrații au anulat imediat acordul de mediere pentru că nu îndeplinea condițiile legale: pe scurt, mama victimei nu mai avea nici un drept să-și reprezinte fiica deoarece copila era sub tutela statului, fiind instituționalizată în regim de urgență de către Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

”Începând cu data de 7 ianuarie 2016, minora a fost plasată în regim de urgență. Asta înseamnă că pe toată perioada plasamentului în regim de urgență, părinții sunt suspendați din exercițiul drepturilor părintești. Asta spune legea, iar noi am acționat întocmai”, ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Altfel spus, acordul de mediere este nul, atât timp cât mama fetei nu mai avea nici un drept de reprezentare a fiicei sale, copila fiind sub tutela statului român, de jure și de facto. De altfel, aceasta a și fost opinia magistraților vasluieni, care au anulat documentul, arătând că acțiunea penală împotriva lui Spiridon nu poate fi oprită de acest acord de mediere.

Minora îl acuză pe Andrei Spiridon că în seara zilei de 26 decembrie, după ce au petrecut într-un club din oraș, a dus-o cu mașina la marginea Bârladului, pe un câmp, și a violat-o. Expertiza medico-legală a reliefat că victima prezenta leziuni atât în zona anală, cât și genitală. Mai mult, medicii au mai descoperit pe trupul fetei mai multe escoriații și echimoze, semn că fata a încercat să se opună agresorului.

Exit mobile version