de Marian MOCANU
Judecată sub control judiciar pentru luare de mită și alte fapte de corupție, doctorița Simona Botez a uitat să se prezinte la poliție la termenul stabilit. Din această cauză, ea riscă, dacă va mai greși, să se întoarcă în arest preventiv. Procesul în care aceasta, alături de Doina Andrei și Adrian Tănăsescu, este acuzată, va continua pe 25 februarie, cu audierea altor opt martori, din care doi sunt citați cu mandat de aducere.
Continuă procesul doctorilor ginecologi șpăgari de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. La ultimul termen, doi dintre martorii ce trebuiau audiați nu s-au prezentat, urmând a fi citați cu mandat de aducere. Singurul lucru notabil a fost sesizarea făcută de polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare făcută judecătorilor în legătură cu una din acuzate, doctorița Simona Botez, care nu s-a prezentat la programul de supraveghere, așa cum ar fi trebuit. Doctorița a lipsit nemotivat în ziua de 26 ianuarie și nici nu a anunțat instanța sau serviciul desemnat cu supravegherea sa. Luată prin surprindere de sesizarea polițiștilor, Simona Botez nu a reușit să găsească nici o scuză pentru lipsa sa de la programul de control judiciar impus. La ieșirea din sala de judecată, acuzata i-a explicat apărătorului ei că, pur și simplu a uitat că trebuie să semneze condica! Judecătorul i-a atras atenția că, în cazul în care situația se va repeta, va dispune revocarea măsurii controlului judiciar și înlocuirea acesteia cu o măsură preventivă mai dură, respectiv arestul la domiciliu sau arestul preventiv.
Simona Botez, alături de Doina Andrei și Adrian Tănăsescu au fost arestați preventiv la jumătatea lunii februarie a anului trecut, în urma unui flagrant organizat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Ei au fost acuzați în total de nu mai puțin 49 de infracțiuni de luare de mită, dar și de fals intelectual sau întreruperi ilegale de sarcină. Dacă Adrian Tănăsescu a fost cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, Doina Andrei și Simona Botez au fost arestate preventiv aproape jumătate de an, măsura fiind preschimbată, în luna septembrie a anului trecut, în arest la domiciliu. Ulterior, la începutul lunii ianuarie, dat fiind faptul că începuseră deja audierile martorilor din dosar, judecătorii au considerat că cele două doctorițe șpăgare pot fi judecate în libertate, sub control judiciar. Acest lucru presupune mai multe obligații din partea acuzaților, inclusiv cea de a se prezenta la Poliția municipiului Vaslui conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori sunt chemați. În plus, nu au voie să părăsească fără încuviințarea instanței, limitele municipiului Vaslui, să anunțe schimbarea domiciliului. Cel mai grav, nu au voie să intre în Spitalul Județean de Urgență, unitatea unde au profesat ca medici ginecologi și unde au și luat șpagă, în schimbul serviciilor medicale pe care trebuiau să le asigure pacienților.
Procesul celor trei medici va continua pe 25 februarie, cu audierea altor opt martori, din care doi sunt citați cu mandat de aducere.