Est News

„Noi nu suntem diferiți, avem nevoie doar de atenția voastră”

La sfârșitul săptămânii trecute, Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad a organizat un simpozion cu titlul „Noi nu suntem diferiți, avem nevoie doar de atenția voastră”. Acest eveniment a avut loc în cadrul proiectului Erasmus+, Parteneriate strategice, “Wellbeing and Inclusion for New Educational Resources”, derulat în parteneriat cu ISJ Vaslui și Primăria Marsciano, Italia și a proiectului educațional local „Un copil – o speranță pentru viitor”.

Obiectivele proiectului vizează dezvoltarea unui mediu bazat pe bunăstare incluzivă, nediscriminatorie în clasele din care provin elevi cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, a copiilor ce provin din familii dezavantajate economic, a copiilor singuri și a celor ce prezintă diferite forme de CES (Cerințe Educative Speciale). De asemenea, inițiatorii proiectului intenționează sensibilizarea cu privire la importanța integrării elevilor din grupurile dezavantajate în activitățile proiectului și ale școlii, responsabilizarea factorilor implicați pentru a sprijini copiii în integrarea deplină în spațiul comun al școlii, în special a celor cu risc, pentru a nu se simți excluși sau marginalizați, crearea unui spațiu plăcut, sigur, nediscriminator, propice desfășurării activităților școlare și extrașcolare precum și a schimbului de experiență între toți cei implicați în înțelegerea tinerilor și sprijinirea integrării lor în colectivul clasei și al școlii, oferirea șansei de a se putea exprima conform posibilităților și dorințelor lor specifice.

„A asigura șanse egale elevilor înseamnă a asigura posibilități maxime de dezvoltare fiecăruia, în funcție de aptitudinile și interesele sale. Pentru ca activitatea instructiv – educativă să fie profitabilă pentru toți elevii, aceasta trebuie să se realizeze diferențiat. Educația diferențiată vizează adaptarea activității de instruire la posibilitățile diferite ale elevilor, la capacitatea de înțelegere și ritmul de lucru propriu unor grupuri de elevi sau chiar fiecărui elev în parte”, a declarat prof. Niculina Cărăbăț, coordonatoarea proiectului.

La acest simpozion au participat cadre didactice din școală, părinți și invitați de la Asociația Nonguvernamentală „Bună ziua copii din România!”, psihopedagogul Mihaela Călin, specialist în tratarea copiilor cu autism și psihologul Bogdan Dăncescu, de la Spitalul de copii ”Sf. Nicolae” Bârlad, kinetoterapeutul Romică Damian, prof. psihopedagog Ionuț Capră și de la CSS Bârlad prof. Ana-Maria Iordache. (Mihaela NICULESCU)

Review Overview

User Rating: Be the first one !
Exit mobile version