de Răzvan CĂLIN
Pe lângă cei trei tineri arestați inițial, procurorii DIICOT Vaslui au reușit să pună după gratii alți doi tineri – Aurelian Dragoș Mureșanu din Zorleni și Gabriel Stratulat, din Bârlad – care făceau parte din banda de traficanți de droguri anihilată la sfârșitul lunii februarie.
Procurorii Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT au reușit să bage după gratii alți doi indivizi care s-au dovedit a fi membri activi în rețeaua de traficanți de droguri destructurată la Bârlad în urma unei acțiuni de amploare derulată la sfârșitul lunii trecute.
Cel mai ”proaspăt” traficant ajuns după gratii este Aurelian Dragoș Mureșanu, în vârstă de 40 de ani. Originar din comuna Zorleni, Mureșanu este rezident în Italia, locuind de mai mulți ani într-o localitate din regiunea Catania. El este cel care a procurat cantitatea de 488,6 grame de rezină de canabis de pe piața italiană, pe care ulterior a trimis-o în România, ”tovarășilor” săi de la Bârlad. Spre surprinderea agenților DIICOT, Mureșanu a venit în țară cu un avion încă din seara de sâmbătă, 19 martie, cu intenția vădită de a se prezenta la audieri. El a fost preluat de la Aeroportul Otopeni de o echipă a DIICOT, adus la Vaslui în cursul zilei de duminică, 20 martie, pentru ca pe 21 martie judecătorii vasluieni să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestor indivizi, procurorii DIICOT au avut parte de o mică surpriză, căci au reușit să descopere un veritabil arsenal format din: 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz de 8 mm, 1 pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, cal. 22 LR și 445 cartușe Fiocchi, cal. 22, 40 de cartușe de vânătoare cu alice marca Mirage, materiale de confecționat cartușe de vânătore (51 tuburi goale, 32 de capse de plumb, 1110 gr alice din plumb de 5 mm, 4 obiecte destinate confecționării artizanale), 2171 capse Genofix). Mai mult, au mai fost găsite și ceasuri de diferite mărci și bijuterii din diferite materiale. Toată această ”comoară” a fost descoperită în locuința lui Mureșanu din Zorleni.