Est News

Patru sportivi de la „Miyagi Dojo”, în lotul național

Frații Toma și Rareș Mârzac, Diana Bîclea și Ionuț Huean, de la clubul barlădean Miyagi Dojo, vor fi în lotul României pentru Campionatul Mondial de Kempo Submission, în urma rezultatelor obținute, atât în 2015 cât și în 2016.

Eduard Stupu a fost și el selecționat dar nu se poate alătura lotului național din cauza unor probleme personale. Teodor Chiper, devenit campion național, n-a putut fi selectat deși întrunea toate condițiile de participare, doar că nu are vârstă minimă de 10 ani pe care o cere forul internațional.

30 de sportivi participanți ai Clubului „Miyagi Dojo” din Bârlad au participat la Campionatul Național de Submission și Knock-down. La competiția care a avut loc pe 2 aprilie la București, patru au obținut locul I, 16 locul II și opt locul III. Clubul „Miyagi Dojo” a participat cu două loturi: Lotul A – 10 sportivi și Lotul B – 20 de sportivi. La lotul A din 10 sportivi, patru au obținut medalia de aur și șase medalia de argint, astfel: Toma și Rareș Mârzac, Teodor Chiper și Ionuț Huean – medalia de aur și titlul de campioni naționali. Eduard Stupu, Diana Bîclea, Teodora Oprea, Iustin Toma, Sebastian Bîclea și Marian Pelin – medalia de argint. Lotul B a fost alcătuit din 20 de sportivi dintre care 12 au obținut medalia de argint – Ovidiu Mocanu, Mihai Clisu , Maria Pavel, Laura Sârbu, Maria Munteanu , Cristian Petrovici, Alexandru Stancescu, Iulia Dumitru, Elena Munteanu, Radu Pascu , Maria Pascu, Năstruț Ianis, iar opt au obținut medalia de bronz – Iulian Dumitru, Ionuț Dragomir, Bogdan Pântea, Cosmin Sauciuc, Alen Lupașcu, Lucian Petrovici, Vanea Serdiucenco și Elena Jidănașu.

Gabriel Manta

„Este o muncă pe care nu aș putea-o duce fără un ajutor foarte bun, este vorba despre sensei Gabriel Pântea, care ni s-a alăturat de jumătate de an. E baza de selecție, sunt mulți copii și când sunt doi structurezi mai bine antrenamentele, poți lucra cu grupe mai mici. Astfel vezi mai bine evoluția fiecărui copil pentru a nu sacrifica performanță. Sunt două grupe acum care lucrează în etape în materie de forță și tehnică. Sunt mulțumit de evoluția copiilor, au <tras> de ei, mai ales cei din lotul B care și-au dat practic testul de foc la submission și au avut evoluții neașteptat de bune. Unii mai au de lucrat, dar per ansamblu sunt foarte mulțumit de ei. Marea dezamăgire rămâne Chiper Teodor, care nu va reprezenta România la Campionatul Mondial de Kempo pentru că nu are vârsta minimă de 10 ani. Forul internațional a stabilit că e mai bine ca acești copii să se pregătească până atunci în competițiile interne, în grupele 6 – 7 și 8 – 10, pentru performanța de mai târziu. Cei mici de la noi, de la opt ani au beneficiat și de programele Pierre de Coubertin pentru a ajunge la noi. Acest program se adresează celor care nu au făcut oră de arte marțiale, prin programele „Și tu poți fi campion” și „Campion în școala ta”. Au avut stagiu de pregătire de o luna gratuit, cu transport, cazare, masă, piscină. Ne pregătim pentru Campionatul Mondial, acesta este focusul nostru principal acum. Sperăm să facem o figură frumoasă, pentru că vor participa 30 de țări și peste 1.000 de sportivi, iar munca acestor copii este titanică. Pe lângă că ei se antrenează în sală majoritatea dintre ei sunt foarte buni și la învățătură. Una din condițiile noastre este că dacă scad la învățătură sunt suspendați din activitatea din sală.. Avem un crez: cartea este cea care îți asigură viitorul. Artele marțiale sunt un mod de viață, dar făcut la mod de amatori”, ne-a declarat sensei Gabriel Manta.

Luna viitoare, bârlădenii va participa la o cupă organizată de un club foarte puternic din București, Shin Dojo, unde seniorii vor fi premiați cu un sejur la munte pentru două persoane, iar cei mici cu echipamente sportive. (George PROCA)

Exit mobile version