Est News

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui a scăpat de „beciul domnesc” și merge în arest la domiciliu

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, a scăpat de „beciul domnesc” al Poliției după patru luni de arest preventiv și va merge, la fel ca și comisarul-șef Mihai Axente, în arest la domiciliu.

Comisarul-șef Iulian Munteanu, judecat pentru 32 de fapte de corupție alături de alți polițiști, schimbă, în sfârșit, arestul preventiv cu cel la domiciliu. Decizia definitivă aparține Curții de Apel Iași care a menținut, pentru prima dată de când fostul șef al Biroului Rutier tot încearcă să părăsească „beciul domnesc”, hotărârea Tribunalului Vaslui. Astfel, Munteanu, la fel ca și comisarul-șef Mihai Axente, celui care i-ar fi dat mită diverse produse, vor sta, cel puțin pentru următoarele 30 de zile, în arest la domiciliu. Înlocuirea măsurii preventive pentru cei doi se face după aproape patru luni de arest preventiv.

Comisarul Iulian Munteanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie, pentru comiterea a 32 de fapte de corupție. Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui este acuzat că, în perioada 2013-2015, ar fi determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa, cercetați în aceeași cauză, să aplice sancțiuni mai blânde decât s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni.

Comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul Direcției Rutiere a IGPR, arestat preventiv din decembrie 2016, a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de luare de mită în formă continuată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la abuz în serviciu. Ofițerul bucureștean este acuzat la rândul său că, pe 8 aprilie 2015, a primit de la fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, carne de miel și vin de diverse sortimente și un pat confecționat artizanal. Toate aceste bunuri ar fi fost oferite de Iulian Munteanu pentru a nu fi constatate nereguli în activitatea biroului pe care acesta îl conducea și să nu aplice eventuale sancțiuni, în urma unui control desfășurat în perioada 30 martie – 20 aprilie 2015. Totodată, lui Axente i se impută și faptul că l-a determinat pe un polițist din județul Ilfov, trimis în judecată în același dosar, să nu se sesizeze din oficiu cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de port armă și să nu întocmească dosar penal în acel caz. Procurorii DNA au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun mobil ce face obiectul confiscării speciale și aparține lui Mihai Axente.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată alți nouă polițiști și zece persoane fizice, majoritatea administratorii unor firme. (Ionuț PREDA)

Exit mobile version