Est News

Condamnată pentru că a dat mită doctorițelor șpăgare!

de Marian MOCANU

Curtea de Apel Iași a menținut hotărârea Tribunalului Vaslui prin care Cătălina Macovei a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru că ar fi dat mită doctorițelor ginecoloage de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Cătălina Macovei, tânăra din comuna Vulturești care ar fi șpăguit cei doi medici ginecologi de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, rămâne cu o condamnare de un de închisoare cu suspendare.

Miercuri, 13 aprilie, Curtea de Apel Iași a luat această decizie, menținând, practic, hotărârea inițială luată de Tribunalul Județean Vaslui. Magistrații ieșeni au mai dispus înapoierea către condamnată a sumei de 500 lei, bani reținuți inițial drept mita dată doctorițelor șpăgare (Simona Botez, Doina Andrei și Adrian Tănăsescu). Inițial, tânăra din Vulturești a fost chemată ca martor din partea acuzării în proces, însă la audieri și-a schimbat declarația. Nu doar că procurorii DNA i-au deschis dosar penal separat, pentru dare de mită, dar au și contestat decizia judecătorilor de la Tribunalul Vaslui, încercând să obțină de la instanța superioară ieșeană o pedeapsă mai aspră, însă, după cum s-a văzut, fără succes.

În urma unui flagrant organizat în luna februarie a anului trecut de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, trei medici ginecologi de la Spitalul Județean – Simona Botez, Doina Andrei și Adrian Tănăsescu – au fost trimiși în judecată sub mai multe acuzații de luare de mită. În dosarul aflat încă pe rolul Tribunalului Vaslui urmează să fie audiați circa 150 de martori, pacienți sau rude ai acestora, cărora cei trei medici le-au cerut sau au acceptat diverse sume de bani pentru a le înfăptui actul medical. După ce au fost audiați de procurorii DNA, unii dintre acești martori și-au schimbat declarațiile în fața judecătorilor, susținând că nu li s-a cerut nici un ban pentru a fi îngrijiți de doctorii acuzați, iar sumele remise acestora din urmă erau pentru achiziționarea de medicamente care lipseau, în acel moment din spital. Văzând acest lucru, procurorii DNA au solicitat deschiderea din oficiu a unei acțiuni penale pentru mărturie mincinoasă împotriva acestor martori care și-au schimbat declarațiile. Ulterior, martorii în cauză au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită. Este cazul Cătălinei Macovei, de exemplu, dar și al a Elenei Rusu, al cărei dosar este încă pe rolul Tribunalului Vaslui.

Exit mobile version