Sub ochii lui Ciprian Paraschiv, managerului de dezvoltare fotbalistică a Federației Române de Fotbal și ai lui Pavel Velcotă, managerul Departamentului copii și juniori, Vasluiul a fost o gazdă exemplară a Turneului Final al Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal. Competiția care s-a desfășurat sub sloganul „Împreună suntem fotbal” (program de dezvoltare a fotbalului de bază) a umplut în acest weekend Sala Sporturilor cu fotbaliști și fotbaliste din 14 județe, care s-au luptat pentru marele trofeu și marele premiu – o suprafață sintetică în valoare de 15.000 de euro. Toate echipele participante au primit în schimb din partea Comitetul Olimpic și Sportiv Român materiale sportive.
Competiția a fost organizată de Ministerul Educației și Cercetării, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Federația Romană de Fotbal. Acestea au avut însă parte de sprijinul deosebit acordat de Primăria Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și Asociația Județeană de Fotbal Vaslui. Oficialii care au ales inspirat să ofere răspunderea găzduirii unui eveniment fotbalistic de mare amploare municipiului Vaslui au fost încântați de modul în care a fost organizat și s-a desfășurat evenimentul.
Fotbaliștii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești, județul Argeș, a câștigat la băieți, după ce a învins în finală mare echipa Școlii „Decebal” din Constanța. În timp ce la fete, competiția a fost câștigată de Școala „Dimitrie Onciul” din Straja, județul Suceava, care a trecut de echipa Scolii „Kriza Janos” din Căpâlnița, Harghita.
Finala mica la băieți a fost disputată de echipa școlii gimnaziale „Elena Farago” din Craiova și Școala „Dacia”din Oradea, județul Bihor. La fete pe locurile trei și patru s-au clasat Școala „Decebal” din Craiova, județul Dolj și Colegiul Național „I.C Brătianu” din Hațeg, județul Hunedoara.
Școala „Mihai Eminescu” din Pitești a ajuns în finala de la băieți, unde și-a și-a adjudecat trofeul după ce a învins în grupe Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț (județul Neamț) cu 2 – 0, Școală Gimnazială Slatina (Caraș Severin) cu 5 – 1 și a remizat, scor 1 – 1 cu Școala Gimnazială Dacia din Oradea (Bihor). Cealaltă echipă care a disputat finala mare la masculin, Școală „Decebal” din Constanța, a învins în grupe cu 3 – 2 Grupul Școlar „ Corneliu Mendrea” din Zlatna (Alba), cu 5 – 1 Școala Gimnazială „Elena Farago” din Craiova (Dolj) și 4 – 1 Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai” I din București.
Echipa de fete de la Școala „Dimitrie Onciul” din Straja, județul Suceava a câștigat primul loc în grupa A după ce le-a învins pe bucureștencele de la Școala Gimnazială nr. 40 cu 4 – 1, pe craiovencele de la Școala Gimnazială „Decebal” (Dolj) cu 6 – 2 și Școala Gimnazială Privalea din Moșteni (Teleorman) cu 3 – 1. Echipa Scolii„Kriza Janos” din Capalnita, Harghita, finalista, a trecut în grupe de Colegiul Național „I.C Bratianu” din Hațeg (Hunedoara), cu 2 – 0, a învins Școala Gimnazială Barsau de Sus (Satu Mare) cu 1 – 0 și a remizat, 0 – 0 cu Școala Gimnazială Chiscani (Brăila).
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ghnqi8sX1Kk&w=560&h=315]
Echipa de fete a Școlii „Decebal” din Craiova, județul Dolj, a învins cu 3 – 1 Școala Gimnazială Privalea din Moșteni (Teleorman) și cu 3 – 1 Școala Gimnazială nr. 40 din București pentru a disputa finala mică. Iar echipa Colegiului Național „I.C Brătianu” din Hațeg (Hunedoara) a ajuns în luptă pentru locurile 3 – 4 după ce a trecut în grupe de Școala Gimnazială Chiscani (Brăila) și Școala Gimnazială Bârsău de Sus (Satu Mare) cu 2 – 0. (George PROCA