Est News

Un vasluian, în greva foamei, după ce vila pe care o deține i-a fost evaluată la prețul unei garsoniere

de Bogdan RUSU

Un bărbat din comuna Munteni de Jos a intrat în greva foamei, după ce un evaluator i-a evaluat vila, munca sa de o viață, la surprinzătoarea sumă de 550 de milioane de lei vechi, bani cu care e greu să cumperi chiar și o garsonieră într-un bloc vechi. Omul e hotărât să stea pe scările Judecătoriei de pe lângă Tribunalul Vaslui până i se va face dreptate.

Ieri, Cătălin Coroeru, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din satul Secuia comuna Munteni de Jos, a intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva modului în care a fost evaluată proprietatea, obiect de partaj între el și fosta soție.

În cadrul procesului de partaj a bunurilor, instanța vasluiană a solicitat ca un expert evaluator să stabilească valoarea a două corpuri de clădire amplasate pe o suprafață de 683 mp, în satul Secuia. Atât din fotografia imobilului, cât și din afirmațiile făcute de Coroeru, reiese că este vorba de o vilă în toată regula. Culmea ironiei, proprietatea a fost evaluată de un expert la suma de 55.018 lei, puțin peste o jumătate de miliard de lei vechi.

Menționăm că prețul unei camere la un cămin de nefamiliști de pe strada Castanilor din municipiul Vaslui, cu WC-ul la comun, depășește suma de 10.000 de euro, adică 45.000 de lei.

Ca idee, pe piața imobiliarelor, o suprafață de 600 mp de teren intravilan în comuna Munteni de Jos se vinde cu 8.000 de euro, adică 36.059 lei, la cursul valutar de ieri. Cu alte cuvinte, vila obiect de partaj, ar valora în accepțiunea evaluatorului, cam 18.959 lei. Precizăm că pe proprietatea în cauză se mai află un grajd, un coteț, o fântână și un cămin hidrofor.

De asemenea, Cătălin Coroeru susține că suma de 55.018 lei a fost stabilită de expert, printre altele, prin subevaluarea valorii manoperei plătite pentru construirea casei. De exemplu, manopera pentru zidirea unei sobe de teracotă de 65 de cahle (cărămizi) a fost stabilită la 10,29 lei, iar montarea unui burlan pentru coșul de fum valorează în accepțiunea expertului suma de 21,83 lei. De asemenea, expertul în evaluări a stabilit manopera pentru realizarea unui puț adânc de 8 metri, dotat cu tuburi de beton de 1 m în diametru, la 75 de lei!

Tot Coroeru a afirmat că la evaluare nu s-a luat în calcul și suprafața construită de la etajul casei (peste 70 mp construiți). În urma evaluării, instanța a decis că din valoarea totală a imobilului, lui Cătălin Coroeru îi revine suma de 11.003 lei.

„Tot satul știe că eu am muncit și că am construit casa împreună cu fratele meu. Nu sunt de acord cu modul în care s-a făcut evaluarea și voi depune o plângere penală împotriva domnului expert evaluator”, a declarat, pentru Est News, Coroeru.

Exit mobile version