Home » Justitie » (Video) Brătianu, judecat în libertate! Cum a ajuns cel mai renumit psiholog din Bârlad, să fie acuzat că a favorizat niște violatori!

(Video) Brătianu, judecat în libertate! Cum a ajuns cel mai renumit psiholog din Bârlad, să fie acuzat că a favorizat niște violatori!

de Răzvan CĂLIN

Judecătoria Bârlad a decis că nu se impune ca șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad să fie anchetat în stare de arest.

bratianu-arest3După câteva ore bune de audieri și deliberări, magistrații bârlădeni au decis în cele din urmă ca psihologul Ionel Brătianu să fie cercetat în stare de libertate. După cum am mai scris, el este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad de comiterea infracțiunii de favorizare a infractorului.

Însă, în cazul celorlalți doi indivizi reținuți odată cu psihologul bârlădean, Judecătoria Bârlad a dispus cu totul altceva: Cristian Butnaru (24 de ani) a primit un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar Marian Ghintuială (48 de ani), arest la domiciliu. Cei doi sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate, tentativă la infracțiunea de viol și complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit anchetatorilor, implicarea lui Brătianu în acest dosar a echivalat cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului. Este o acuzație extrem de șocantă la adresa lui Brătianu, unul dintre cei mai apreciați psihologi și experți judiciari din județul Vaslui. De-a lungul vremii, Brătianu s-a remarcat ca un vehement și îndârjit luptător contra abuzurilor sexuale. Deseori, expertizele sale judiciare au ajutat oamenii legii să-i bage la răcoare pe cei ce comiteau violuri.

De astă dată, tocmai Brătianu este acuzat de procurorii bârlădeni că i-ar fi favorizat, prin expertizele sale de specialitate,bratianu-arest2 pe cei doi indivizi – Butnaru și Ghintuială. Aceștia sunt acuzați că în urmă cu un an au sechestrat și violat o minoră în vârstă de 17 ani din comuna Gherghești.

Anchetatorii susțin că între familia lui Butnaru (respectiv părinții acestuia) și psihologul Brătianu ar exista o strânsă relație de prietenie. Șeful Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad este acuzat că la solicitarea părinților lui Butnaru, ar fi realizat anumite expertize de specialitate care să îi ajute pe cei doi și, astfel, să poată scăpa de urmărirea penală. Se pare că Brătianu a vrut să convingă organele judiciare ce anchetau acest caz că, în realitate, minora nu a fost violată și că la mijloc ar fi vorba de un act sexual consimțit de fată. Ba chiar că ar fi luat și bani de la cei doi bărbați pentru a întreține relații sexuale cu ei.

Din aceste motive, procurorii au decis să extindă urmărirea penală și în cazul lui psihologului Brătianu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore pe 23 iunie, fiind acuzat de favorizarea făptuitorului. Astăzi (24 iunie), a fost prezentat (alături de Butnaru și Ghintuială) în fața judecătorului, care a decis că Brătianu poate fi cercetat în stare de libertate.

Filmul violului comis în 2015

bratianu-arest1Potrivit procurorilor, pe la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, Butnaru a început să o sune insistent pe minora din Gherghești, pentru care făcuse un soi de pasiune. Tânărul tot încerca să o convingă să se întâlnească cu el, deși între ei nu existase niciodată nici un fel de relație. Fata a refuzat și, la un moment dat, l-a amenințat că dacă nu încetează cu presiunile asupra sa va depune o plângere împotriva sa. Pe moment, individul a încetat să o mai sune, însă câteva zile mai târziu a aflat că pe 3 mai 2015 minora va ajunge în Bârlad, la orele amiezei. Butnaru a reușit să afle exact unde anume va coborî din microbuz adolescenta, adică în zona Podul Verde. Așa că împreună cu prietenul său, Ghintuială, au luat un taxi și au mers în zona respectivă. Cum au zărit-o pe minoră că a coborât din microbuz, cei doi au tăbărât pe fată și au constrâns-o să urce cu ei în taxi. Victima a fost dusă în apartamentul lui Ghintuială, unde într-o primă fază a rămas doar Butnaru. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri și a început să o lovească pe fată și a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. Ulterior, și-a făcut apariția și Ghintuială, care  a dorit să-și ia și el partea. Însă, minora a refuzat, așa că bărbatul a agresat-o și el. Numai că, ulterior, a renunțat să mai întrețină relații sexuale cu fata.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yOkZSx9E6Ic&w=560&h=315]

Colegii lui Brătianu sunt consternați. Directorul Armeanu a aflat din Est News incredibila veste a arestării!

bratianu11Încătușarea psihologului Brătianu a șocat întreg personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. El era socotit unul dintre cei mai buni specialiști ai DGASPC Vaslui. De etnie rromă, nepotul de soră al lui Radian Brătianu, bulibașa din Bârlad, abandonat de mic copil de către părinți și crescut de la o vârstă fragedă în sistemul instituțional de protecție al statului român, Brătianu s-a remarcat printr-o ambiție ieșită din comun care l-a ajutat să absolve inclusiv Facultatea de Psihologie. Încadrat în sistemul de protecție socială din județul Vaslui, Brătianu a ajuns ca în momentul de față să ocupe funcția de coordonator-specialist al Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) din Bârlad. Este cunoscut ca un fervent militant și apărător al drepturilor copilului.ionel armeanu stefanica

Arestarea sa este cu atât mai șocantă, inclusiv pentru colegii din sistemul de protecție socială. Contactat telefonic, directorul executiv al DGASPC Vaslui – Ionel Ștefănică Armeanu – s-a arătat consternat de cele întâmplate: ”Chiar ieri (23 iunie, n.r.) am vorbit cu el și, cel puțin la acea oră, nu părea a se fi întâmplat nimic. Tot ce știm și noi este de la dumneavoastră din ziar pentru că ați fost primii care ați dat publicității informația. Nu știu ce să spun. Niciodată nu ne-a creat nici un fel de probleme. Când am auzit, am rămas surprins total. Mai ales că este și expert în psihologie judiciară”.

Contactat telefonic de reporterii Est News, Brătianu a spus că va oferi o declarație publică imediat ce ancheta va fi finalizată.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: