Fosta președintă a Judecătorei Ineu, județul Arad, trimisă în judecată pentru fapte de corupție, dezvăluie că în România se dau sentințe cu încălcarea legii. Miza în acest caz este de aproape 470 de hectare, care și-au schimbat proprietarul prin nu mai puțin de 8 sentințe, considerate ilegale de procurorii DNA.
Caz fără precedent în justiția din România, procurorii DNA cer magistraților să desființeze 8 sentințe judecătorești definitive, prin care s-au schimbat proprietarii a aproape 470 de hectare de teren.
Solicitarea a fost făcută în dosarul în care a fost trimisă în judecată Floriță Boloș (60 de ani), fosta președintă a Judecătoriei Ineu (Arad). Fosta judecătoare este acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În același dosar a mai fost trimis în judecată unul dintre principalii beneficiari ai sentințelor, afaceristul Petre Georgiu, acuzat de uz de fals. Ancheta DNA în cazul judecătoarei Boloș a dezvăluit că aceasta ar fi încălcat norme elementare de drept, atunci când a pronunțat cele 8 sentințe judecătorești, în perioada 2010-2012. Miza proceselor erau 329 parcele de teren, în suprafață de 468,6 hectare, situate în comuna Zarand (Arad).
Prima încălcare flagrantă a legii: competența de judecată a terenurilor din Zarand nu ținea de Judecătoria Ineu, ci de Judecătoria Chișineu-Criș. Altfel spus, Boloș nu trebuia să judece aceste dosare, dar a făcut-o. A doua neregulă majoră: la dosare nu există dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, aproximativ 41.000 de lei.
Oricum, Boloș, atunci când motiva sentințele, scria că aceste taxe erau plătite. Cererile de judecată care nu conțin dovada plății taxelor și nu sunt timbrate sunt anulate. Primăriile care trebuiau să primească aceste taxe îi cer acum banii fostei judecătoare.
Sursa: money.ro