Est News

Mesajul transmis politicienilor de către transportatorii al căror protest a paralizat traficul auto din Vaslui

Traficul rutier a fost paralizat, luni, în Vaslui, pe două dintre principalele artere din municipiu, respectiv Ștefan cel Mare și Decebal, după ce peste 40 de șoferi de autobuze, TIR-uri și microbuze au protestat cu mijloacele de transport pe șoseaua de centură a orașului.

Protestul transportatorilor din județul nostru, nemulțumiți de lipsa de reacție a autorităților față de criza de pe piața RCA din România, a condus la paralizarea traficului rutier pe străzile Ștefan cel Mare și Decebal din municipiul Vaslui. Astfel, circulația s-a desfășurat cu mare dificultate, cu mașini bară la bară și cu foarte dese opriri, pe o distanță de peste cinci kilometri, de la benzinăriile de la intrarea în oraș dinspre Bârlad și până în suburbia Moara Grecilor, precum și retur. Traficul este perturbat de către cei peste 40 de șoferi de TIR-uri și microbuze care au ieșit cu mijloacele de transport la grevă, în semn de solidaritate cu ceilalți colegi din țară. Transportatorii și-au afișat mesajul ”PROTEST” pe parbrizele mașinilor și au circulat cu viteze foarte mici, de sub 30 km la oră. În aceste condiții, ceilalți participanți la trafic au fost prinși între autobuze și TIR-uri, parcurgând orașul în câteva zeci de minute, în condițiile în care traficul în Vaslui este, în general, unul lejer.

Ionuț Simion, președintele Asociației Transportatorilor Rutieri de Persoane Vaslui, a declarat, pentru Est News: ”Acțiunea de astăzi se datorează majorării RCA în proporție de 300 la sută. Nu am dorit blocarea orașului, ne manifestăm într-un mers încetinit. Acesta e mesajul pentru politicieni: ne mișcăm cum se mișcă și ei. Guvernul și Consiliul concurenței ar trebui să intervină pentru stoparea majorării RCA. Prețul unui RCA în Italia este de 1.500 de euro pe an, în care au incluse și geamurile. Sunt despăgubiți chiar dacă produc ei un eveniment rutier. Cerem ca prețurile să se alinieze la nivelul UE și să se țină cont de condițiile socio-economice din România.”

 

Mișcările de protest vor continua în acest mod (reducerea vitezei de deplasare) în fiecare zi de luni, între orele 10 și 12, pană la data de 15 septembrie, când transportatorii sunt hotărâți să treacă la blocajul traficului, în cazul în care legiuitorii nu vor lua măsuri.

Ieri, circulația a reintrat în normal după ora 12.00, atunci când transportatorii au încetat protestul. Coloana de mașini, lungă de câțiva kilometri, nu a fost insoțită de nicio mașină de poliție rutieră. (Ionuț PREDA, Daniel MICU)

 

Exit mobile version