Est News

Să îi informeze cineva și pe cei de la Inspectoratul Școlar ce se întâmplă în ograda lor!

Când vor sosi manualele pentru clasa a IV-a? Este o necunoscută parțială pentru unele școli și totală pentru Inspectoratul Școlar al Județului Vaslui (ISJ). În timp ce Oana Rusu, inspector pentru Învățământul primar din cadrul ISJ, spune că nu are nici cea mai vagă idee despre când vor apărea manualele, reprezentanții mai multor școli susțin că le-au ridicat chiar la invitația ISJ.

Aria curriculară pentru elevii clasei a IV-a a fost modificată și, implicit, manualele școlare. Din cele zece manuale școlare pentru clasa a IV-a nu au fost achiziționate până la această oră decât patru – manualul de muzică și mișcare, cel de arte vizuale și abilități practice, manualul de educație civică și cel de religie. Nu toate școlile au reușit să intre în posesia celor patru manuale, iar motivul nu l-am aflat încă, pentru că reprezentanții ISJ habar nu au că în județ sunt școli care au primit deja cele patru manuale amintite.

Nu știm nimic despre manualele de clasa a patra. Nu le-a primit nicio școală. Așteptăm să vedem când vor apărea”, a declarat pentru Est News Oana Rusu, inspectorul pentru învățământul primar din cadrul ISJ Vaslui.

Dacă doamna inspector nu știe nici că au sosit unele manuale, cu siguranță nu știe nici câte școli le-au primit și câte nu. La Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, de exemplu, există cele patru manuale, la Școala din Șuletea nu.

Nu a sosit niciun manual de clasa a IV-a. Dacă există la vreo școală, înseamnă că le-a procurat pe altă filieră”, a mai adăugat Oana Rusu.

Nu. Filiera prin care cele patru manuale au ajuns în clasele a patra de la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad și de la alte școli din oraș este cea oficială – comandă online pe site-ul special. Enigma care învăluie ISJ este cu atât mai mare cu cât chiar această instituție a trimis adrese școlilor pentru a veni să ridice manualele primite.

Încă o dată, constatăm că la ISJ nu știe dreapta ce face stânga, dar poate că va afla în curând și ne va spune și de ce în unele școli din mediul rural nu a ajuns niciun manual. Părerea directorilor de școli ar fi că nu s-au făcut la timp comenzile online. La această oră, directorii interesați au comandat deja a doua tranșă de manuale – engleză și matematică, urmând ca ulterior să le comande și pe cele de științe ale naturii, comunicare în limba română, istorie și geografie.

Astfel de întârzieri s-au produs în ultimii ani pentru toate manualele care au fost schimbate și nici în acest an decidenții nu au fost mai prompți în organizarea licitațiilor, astfel încât elevii să aibă pe bănci manualele chiar în prima zi de școală. (Mihaela NICULESCU)

Exit mobile version