Est News

Doar 12,67% din cei 142 de participanți la concursul de directori de unități de învățământ au fost respinși la proba scrisă

Un număr de 18 candidați, din cei 142 de participanți la concursul de directori de unități de învățământ, au fost respinși la proba scrisă susținută la mijlocul acestei săptămâni, marele perdant fiind directorul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, Ionuț Chiochiu, școală unde a fost și cea mai mare concurență pe post.

Mai puțin de 13% din cadrele didactice care s-au înscris pentru un post de director sau director adjunct nu au obținut notă de trecere la prima probă a concursului, cea a testului grilă. Procentul celor respinși este foarte mic, în condițiile în care se aștepta ca subiectele unice la nivel național să fie foarte grele. Practic, candidații au avut de răspuns, pe un test grilă, la 35 din cele 50 de întrebări. În urma evaluărilor, făcute cu șablonul direct pe lucrări, ca pe vremuri la proba teoretică a examenului auto, 124 de candidați au fost declarați ”admis” și vor merge mai departe. Lucrurile pare că s-au simplificat și mai mult, în condițiile în care profesorii rămași în cursa pentru funcția de director sau director adjunct au la dispoziție 198 de posturi.

Cea mai mare surpriză a primei etape a fost la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, acolo unde, culmea, a fost și cea mai mare concurență din județ. Atât directorul în funcție, Ionuț Chiochiu, cât și fostul inspector Virgil Bedicov au picat cu brio proba scrisă. Primul dintre aceștia mai avea nevoie de un singur răspuns corect pentru a fi declarat ”admis”. În aceste condiții, singura rămasă în competiție este Ramona Pavel, actualul director adjunct.

Tot din actualii conducători de unități de învățământ, au mai picat proba scrisă Cecilia Ghenghea, de la Școala Muntenii de Jos, și Dumitru Onciu, de la Centrul de Educație Incluzivă Negrești.

În rest, toți ceilalți șefi de școli și grădinițe au trecut scrisul și așteaptă cu înfrigurare interviurile, care se vor desfășura, tot într-un centru de examen din Vaslui, în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. De asemenea, tot în fața comisiei de examinare, formată din doi reprezentanți ai autorităților locale din comuna sau orașul unde se află școala sau grădinița a căror posturi s-au scos la concurs, două persoane desemnate de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ în parte și un inspector școlar, își vor prezenta propriul curriculum vitae. (Ionuț PREDA)

Exit mobile version