Măceșele ecologice din flora spontană reprezintă o adevărată afacere pentru Direcția Silvică Vaslui, în condițiile în care, anual, încasează din această cultură 175.000 de euro. Ultima producție, de peste 300 de tone, a mers spre export, în special în Germania, din fructe obținându-se concentrat, folosit ulterior în industria farmaceutică și cea alimentară.
”Putem spune că este o afacere pentru noi, în condițiile în care 2016 a fost un an cu o producție bună. Măceșele de la noi din județ au căutare pentru că sunt fructe ecologice, certificate din punct de vedere bio. O firmă acreditată din Cluj face ecoinspecții să vadă dacă fructele sunt culese din flora spontană și dacă sunt respectate condițiile de colectare, depozitare și transport”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.
Întreaga producție de măceșe din județul nostru merge către o firmă din țară care, apoi, o exportă în Germania. Aici, se obține, de regulă, concentratul de fructe, utilizat apoi în industria farmaceutică și cea alimentară. (Ionuț PREDA)