Sâmbătă, 18 martie, a fost o zi specială pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad. Aceștia au sărbătorit ziua de naștere a domnitorului Cuza, precum și ziua școlii, care-i poartă numele.
„Ca în fiecare an, în preajma zilei de 20 martie, ziua de naștere a lui Alexandru Ioan Cuza, Colegiul nostru își sărbătorește patronul spiritual. În același timp, sărbătorim și ziua școlii, anul acesta, fiind a XX-a ediție. Tema aleasă în acest an a fost iubirea. Cu prilejul zilei Colegiului, a fost scos și suplimentul științific al revistei «Lyceum T», supliment intitulat «Iubire, dăruire, pasiune». Elevi și profesori, deopotrivă, au semnat articole și poezii despre iubire, care au fost publicate în suplimentul revistei liceului nostru. A fost o zi deosebită, în care foști și actuali elevi s-au întâlnit cu foști și actuali profesori, cu foști și actuali directori ai instituției noastre”, ne-a declarat prof. Irina Chiriac, directoarea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
Printre cei care au luat cuvântul la evenimentul ce a avut loc în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa”, s-au numărat profesorii Costel Pascaru și Mihaela Ilie, directori adjuncți ai Colegiului, Dumitru Bentu, fost profesor și director al școlii, Mihaela Păiș, fostă directoare, Elena Monu, președinta Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Municipal, și primarul Dumitru Boroș, fost elev al Colegiului.
Într-o atmosferă festivă, au primit medalii toți elevii care s-au remarcat anul trecut la concursuri și olimpiade naționale, iar cei care s-au calificat până acum la olimpiadele naționale au primit câte o șapcă cu sigla liceului. Au primit distincții și peste 20 de profesori ai Colegiului, care s-au remarcat în mod deosebit anul trecut.
Manifestările dedicate zilei școlii au cuprins și un program artistic deosebit, ai cărui protagoniști au fost elevi și profesori.
„Am prezentat publicului prezent în sală o șezătoare cu tema «Dragobetele», interpretată atât de elevi cât și de profesori. De asemenea, elevii au pregătit și un moment poetic, intitulat «Călin (File din poveste)», dar și un dans sportiv cu panglici. A urmat un vals prezentat de elevi și profesori, iar la final, corul profesorilor colegiului a încântat auditoriul cu câteva piese ale lui Tudor Gheorghe”, a mai spus Irina Chiriac.
Printre invitații prezenți la sărbătoarea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” s-au aflat Roxana Feraru, viceprimar al municipiului, reprezentanți ai Casei Corpului Didactic Vaslui și ai Inspectoratului Școlar Județean. (Mihaela NICULESCU)