Est News

Nici pomeneală de nepotisme la spitalul bârlădean! Doar coincidențe fericite!

Ceea ce reprezentanții spitalului considerau simple fabulații s-au dovedit a fi purul adevăr. Concurenta dată de sursele noastre drept câștigătoare a postului de registrator medical în secția de boli infecțioase, Monica Pancu, a reușit să ocupe postul. Grație unei pregătiri desăvârșite, of course.
După ce la proba teoretică a fost notată cu 91 de puncte, la cea practică a performat cu 97 de puncte, la interviu primind 90 de puncte. Și cum să nu fii cea mai bună din concurs când te bucuri de simpatia necondiționată a Gabrielei Daniș, director medical al spitalului și a doctorului Simona Agache, șefa secției de boli infecțioase? În plus Lucian Aioanei, șeful IT-știlor din spitalul bârlădean, este rudă apropiată a câștigătoarei, iar soția acesteia este medic infecționist în secția unde a concurat și câștigat postul și culmea, președintele consiliului de etică a spitalului. Când prestațiile unui concurent sunt atât de bune cine și ce mai poate contesta? Contestație nu a depus nici concurența care a reușit în primele probe să obțină rezultate destul de bune, 84 puncte la teorie și 73 la practică. Întrucât punctajul obținut de rivala sa era mult mai mare, nu a mai fost nevoie să se prezinte la ultima probă de interviu întrucât nici cu nota 10 nu ar fi putut-o surclasa pe cea mai bine pregătită candidată în concurs.
În ceea ce privește postul de garderobier acesta nu a mai fost ocupat, deoarece în urma articolului nostru din 7 martie în care prezentăm matrapazlâcurile ce se pregăteau, nu s-a mai prezentat nimeni.
Din toate aceste mașinațiuni care se înregistrează de fiecare dată în preajma concursurilor spitalul pierde de la an la an imagine și credibilitate și chiar și așa, cu imaginea șifonată, trăgătorii de sfori țin în continuare coada pe sus.
Trecând peste acest aspect cei care pierd cel mai mult sunt concurenții cu adevărat pregătiți, dar și cetățenii orașului. Cei mai mulți nu mai au încredere să participe la alte concursuri devreme ce egalitatea de șanse a candidaților este total nerespectată.
Concluzia este una singură: posturile la spital sunt împărțite după bunul plac de către anumite grupuri care nu conștientizează un lucru foarte important, acela că față de o instituție privată în care angajările se mai pot face și preferențial, într-o unitate bugetară posturile trebuie ocupate de persoanele îndreptățite. Trăgătorii de sfori uită cu bună știință că plata acestor angajați preferați nu o fac din buzunarul propriu ci din bugetul de stat, adică de la noi toți. (Simona MIHĂILĂ)

Exit mobile version