Est News

(VIDEO) A treia ediție a „Trofeului Bârladului” a fost un succes. Bârlădenii au urcat iar pe podium

Clubul Copiilor ”Spiru Haret” din Bârlad a organizat sâmbătă, în parteneriat cu Primăria Bârlad, cea de-a treia ediție a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră și Karting Școlar „Trofeul Bârladului”. Reprezentanții Cercului de Karting Bârlad au reușit ca și în edițiile trecute să urce pe podium, obținând un loc I și două locuri II.
Nu mai puțin de 64 de piloți de la opt palate și cluburi ale copiilor din zona Moldovei (Iași, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui, Brăila, București, Bârlad) au concurat sâmbătă la Bârlad, între orele 12 – 16. În acest interval de timp traficul rutier a fost oprit pe porțiunea din Bulevardul Republicii cuprinsă între Hotel Moldova și Hotel Premier pentru ca integritatea fizică a sportivilor să nu fie pusă în pericol. Dacă anul trecut competiția a avut trei probe, respectiv una de viteză, una de educație rutieră și una de îndemânare, acum educația rutieră și îndemânarea au fost cumulate într-o singură probă. S-a concurat la 3 categorii de motorizare și vârstă: Bambini (50cc vârsta 5-8ani), Puffo (60cc vârsta 9-12 ani) si Kadett (80cc vârsta 13-16 ani).
Bârlădenii coordonați de Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor Bârlad, s-au comportat foarte bine și chiar și-au îmbunătățit performantele reușite anul trecut. Alexandru Stratica a luat primul loc la proba de viteză la clasa Bambini, urmat de un alt bârlădean, Răzvan Iftenie. Rareș Balan s-a remarcat la proba de viteză la Kadet, unde s-a clasat pe locul doi.

Marius Gîmbuță
Sunt bucuros că vremea a ținut cu noi, a venit destul de multă lume și nu am întâmpinat probleme. Au fost toți mulțumiți, atât concurenții, cât și profesorii. Au venit toți cei care și-au anunțat prezența, iar elevii bârlădeni s-au comportat foarte bine. Denis Costache a fost anul trecut la Bambini, iar acum a concurat la Puffo și pentru că are un kart nou nu a apucat să îl rodeze, motiv pentru care a terminat pe patru. Bogdan Burlibașa a schimbat și el categoria, iar acum e la Mini. Avea voie să concureze și la Kadet, dar a avut o problemă cu motorul și nu a avut timp să remedieze defecțiunea. Ne așteptam să avem rezultate pentru că pentru asta muncim, dar și ceilalți participanți sunt adversari redutabili. Concursul este un proiect al Cercului de Karting de la Clubul Copiilor Bârlad, care momentan este în faza regională, dar pe care sperăm ca la anul să îl putem trece la faza națională. Este în calendarul activităților extrașcolare al Ministerului Educației și sperăm să îl creștem de la an la an. Ne-a onorat că am avut o prezență destul de serioasă și numeroasă. Nu aș fi reușit fără sprijinul părinților și a copiilor de la clasele de sport de la Liceul Industrial și Liceul Pedagogic, care ne-au ajutat cu cauciucurile, arbitraj și toate cele necesare. Mi-ar fi plăcut să putem organiza curse și la categorii mai mari de viteză la Bârlad, dar atât ne permit condițiile pe care le avem pentru a desfășura un concurs în siguranță”, a declarat pentru Est News Marius Gîmbuță.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uXK1a1l3FuI&w=560&h=315]

Concursul este o repetiție utilă pentru bârlădeni înainte de începerea Campionatului Național de karting școlar, la Bacău, pe 27 – 28 mai. Karting Club Bârlad s-a clasat la finalul ediției trecute pe locul V național la echipe, iar performanțele din ce în ce mai bune ne încurajează să credem că bârlădenii pot termina pe podium.

„Mai avem nevoie de piese, cauciucuri, dar sperăm să le avem până începem campionatul și să facem o figură frumoasă. Am mai făcut antrenamente la Bacău pe pistă cu ei, dar pentru Denis și Bogdan va dura până se obișnuiesc la alt stil de viteză. Cred că tot cu Brăila, Reșița, Satu Mare, ne vom lupta pentru primele locuri. Avem copii talentați și așteptăm și pe alții să ni se alăture pentru că nu sunt restricții. Din păcate la viteză este o singură rundă și pentru karturile clubului trebuie să fie cei mai buni la categoria respectivă. Dar dacă au karturi proprii pot concura fără probleme, nu sunt restricții. Cu cât avem mai mulți copii pe categorie avem șansa la un loc mai bun la finalul clasamentului. Se punctează primii doi pe etapă, dar dacă ai doar unul și abandonează nu mai ai puncte deloc. Bogdan Burlibașa a fost victima a două astfel de evenimente și astfel a pierdut prima poziție la două puncte. Dacă avea un singur abandon era campion național, așa a fost doar vicecampion. E bine însă faptul că ei sunt sănătoși și avem un grup unit”, a mai spus Gîmbuță.

Iată cum a arătat podiumul la fiecare categorie:

Categoria Bambini
Viteză
1. Alexandru Stratica – Clubul Copiilor Bârlad,
2. Răzvan Iftenie – Clubul Copiilor Bârlad,
3. Darius Mincă – Palatul Copiilor Iași
Îndemanare și educație rutieră

  1. Nicoleta Mihai – Palatul Copiilor Bacău,
  2. Petru Vasilică Dascălu – Palatul Copiilor –Piatra Neamț,
  3. Calin Mihai George – Palatul Copiilor Bacău

Categoria Puffo
Viteză

  1. Rareș Ionuț Onciuleanu – Palatul Copiilor Suceava,
  2. Călin Honceriu – Palatul Copiilor Suceava,
  3. Eduard Andrei Cozma – Palatul National al Copiilor București.

Îndemanare

  1. Ștefan Lungu – Palatul Copiilor Brăila ,
  2. Clara Atudosiei – Palatul Copiilor Piatra Neamț,
  3. David Ciobanu – Palatul Copiilor Piatra Neamț.

Categoria Kadett
Viteză

  1. Alexandru Mihai – Palatul Copiilor Iași,
  2. Rareș Balan – Clubul Copiilor Bârlad,
  3. Alexandra Juverdeanu – Palatul Copiilor Bacău
Exit mobile version