Ziua Internațională a Alimentației, stabilită la nivel mondial pe 16 octombrie, a fost marcată și la Bârlad, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”.
Elevii coordonați de cadre didactice au marcat această zi mai devreme, pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Au sărbătorit Ziua Internațională a Alimentației, așa cum procedează de trei ani încoace, printr-un concurs, în cadrul proiectului educativ „Alimentația sănătoasă”.
Concursul, care și-a propus încă de la prima ediție să promoveze consumul de fructe și legume, a cuprins două secțiuni: crearea de produse hazlii, din legume și fructe, și realizarea de produse de cofetărie și patiserie, în care fructul vedetă să fie strugurele.
Aceasta a fost ajutată de alte trei cadre didactice, prof. Luminița Tîrcă, Diana Craiveanu și Emilia Dîlcu. Toate preparatele gătite cu migală și decorate cu simț estetic au fost consumate de către elevi. (Mihaela NICULESCU)