Est News

Grupurile folk „Ecou” și Cristal” din Bârlad vor fi la Botoșani, de ziua lui Eminescu

De Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, grupurile de muzică folk „Ecou” și „Cristal”, conduse de profesorul bârlădean Corneliu Pleșu, vor concerta la Botoșani, în cadrul unei activități culturale prilejuite de împlinirea a 170 de ani de la nașterea poetului național.

Talentații elevi de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad au fost invitați la acest eveniment în calitate de câștigători ai premiului I la ediția de anul trecut a Concursului Național de Muzică, Poezie și Proză „Mihai Eminescu” Botoșani.

A IX-a ediție a acestui concurs va fi lansată pe 15 ianuarie, acesta desfășurându-se pe parcursul mai multor luni până în iunie, când se vor decerna premiile, pe categorii. Cele zece eleve membre ale grupurilor „Ecou” și „Cristal” se vor prezenta în deschiderea ediției din acest an cu cinci piese, urmând să concerteze în patru locații din Botoșani: la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la Memorialul Ipotești și în spații special amenajate în două mall-uri.

„Este o onoare pentru noi să fim invitați în deschiderea unei noi ediții a Concursului Național de Muzică, Poezie și Proză <<Mihai Eminescu>> de la Botoșani, concurs care a ajuns deja la a IX-a ediție. Componentele celor două grupuri folk, <<Ecou>> și <<Cristal>>, au pregătit cinci piese pentru acest eveniment, din care trei cu tematică eminesciană: <<Eminescu, pe sufletul meu” – muzica Cornelia Munteanu, versuri Ana Balan, <<Dorința>> – muzica Raluca Bejenariu (clasa a VIII-a Școala „Episcop Iacov Antonovici”) și versuri de Mihai Eminescu, și piesa <<Freamăt de codru>> – muzica Claudia Botaș (clasa a X-a, Liceul Pedagogic <<Ioan Popescu>>) și versuri de Mihai Eminescu. În acest an va fia a doua participare la acest concurs și sperăm să ne întoarcem tot cu premiul I. Concursul, care va fi deschis oficial chiar de ziua poetului nepereche, este organizat de Asociația Județeană a Profesorilor de Limbă și literatură română, Colegiul Național <<Mihai Eminescu>>, societatea <<Arlechin>>, Memorialul Ipotești, Centrul Național de Studii <<Mihai Eminescu>> și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu instituții de cultură din Bălți (Republica Moldova)”, ne-a declarat prof. Corneliu Pleșu. (Mihaela NICULESCU)

Exit mobile version