Pandemia de coronavirus care a cuprins lumea a pornit dintr-o piață insalubră de animale din orașul Wuhan.
China a decis să schimbe legislația în domeniul animalelor și să specifice clar care sunt pentru consum și care nu, care pot fi comercializate în acest scop și care nu, a notat 9news. Virusul COVID-19 s-a transmis de la o specie de liliac la pangolin și apoi, prin intermediul altui animal, nedescoperit oficial, a trecut la om.
Carnea câinilor era considerată o delicatesă
S-au înregistrat cazuri de testări pozitive la pisici, chiar și la un tigru, astfel că în China s-a hotărât introducerea unor restricții severe în privința consumului de carne de la animale sălbatice.
În ciuda faptului că în China carnea de câine este considerată o delicatesă, oficialii se gândesc la interzicerea consumului cărnii de câine.
Câinele va fi considerat, la fel ca peste tot în lume, un animal de companie, nu unul pentru consum.
China a decis să interzică, de asemenea, consumul și comercializarea de animale sălbatice în acest scop. Oficialii chinezi au promis că vor reface legislația, pentru ca interdicțiile să devină permanente.
Zece milioane de câini erau uciși anual pentru a fi mâncați
Un proiect de lege care urmează să fie supus și unei consultări publice pentru validare include 18 specii de animale care vor putea fi consumate în continuare, printre care porcii, bocinele, păsările, chiar și cămilele.
Există și o listă cu 13 specii „speciale”, care nu vor fi interzise la comercializare. Pe această listă se află renii, alpacalele, fazanii, struții, chiar și vulpile.
Mai multe grupuri internaționale de protecție a animalelor au avertizat că în China anual erau uciși peste 10 milioane de câini. Existau cazuri de câini furați de la stăpânii lor pentru a fi mâncați.
Orașul Yulin, din regiunea Guangxi, organizează un festival anual al cărnii de câine în luna iunie.