Sunt serum – urile așa cum se laudă ori e vorba doar de marketing? Și dacă-s necesare, care-i cel mai bun?
Sunt costisitoare, asta e clar, însă aceasta e singura lor parte mai puțin bună! De fapt, este și acesta un fel de argument pozitiv, deoarece prețul ridicat al unui serum este strâns legat de valoarea ingredientelor active din formula fiecărui produs. Prin urmare… da, face banii! Iată cele mai prețioase ingrediente în materie de îngrijirea pielii.
Lăptișorul de matcă. Harnica albină are o reputație excepțională în ceea ce privește calitatea muncii sale, și nu de ieri de azi! Te poți baza pe proprietățile reparatoare ale lăptișorului de matcă pentru a-ți regenera tenul afectat de factorii externi, acționând optim și în cazul petelor pigmentare, rezultatul sistemului natural de apărare propriu pielii.
Vitamina C. Rutina ta de frumusețe trebuie să conțină un serum cu un antioxidant puternic precum Vitamina C, care va ajuta tenul să lupte împotriva stresului oxidativ, încetinind astfel procesul de îmbătrânire. Multe dintre produsele de skincare conțin vitamina C (pe care ar trebui s-o suplimentezi și prin alimentație și suplimente).
Foto: Noah Buscher / Unsplash
Vitamina E. Este printre cei mai puternici agenți de hidratare și regenerare a pielii. Mama ta îl folosea, cel mai probabil, ca atare, spărgând o capsulă și aplicând-o direct pe față, pentru a reda pielii echilibrul. acum îl poți găsi într-un serum.
Acid Hialuronic. Pe lângă efectul său hidratant, acest compus-minune are o reputație extrem de bună în lupta cu ridurile, acționând în profunzime pentru a reface structura pielii prin umplerea ridurilor. Este și mai eficient alături de lipopeptide, care țintesc celulele responsabile de îmbătrânirea pielii și stimulează sinteza proteinelor de susținere.
Polifenoli. Aceștia sunt antioxidanți naturali, sub forma unor molecule organice, produse în mod natural de plante în scopul protecției de ultraviolete. Căpșunile, strugurii, citricele sunt o sursă sigură de polifenoli, iar pentru a te asigura de un aport suficient, poți folosi și un serum pentru îngrijirea pielii pe bază de polifenoli.
Lemn dulce. În vei regăsi, sub denumirea de „licorice”, pe eticheta multor produse ce combat hiperpigmentarea pielii, fiind un ingredient cu beneficii recunoscute în îngrijire.
Perilla. Uleiul de Perilla este foarte popular în Japonia, fiind utilizat de sute de ani, datorită conținutului său de acizi grași Omega 3, având un efect uimitor în ameliorarea simptomelor alergiei. În materie de îngrijire a tenului, ingredientul are proprietăți anti-age, reparatoare, regeneratoare, hidratante și antioxidante.
B-Resorcinol. Pentru a combate hiper-pigmentarea, ar trebui controlată producția de melanină, iar acest lucru poate fi posibil prin inhibarea tirozinazei, enzima care stimulează melanina. Acționează împotriva a patru tipuri majore de hiperpigmentare: melasma, pistrui, pete de vârstă și pigmentarea post-inflamatorie, frecventă în cazul tenului acneic.
Ceramide. Dacă le regăsești pe eticheta unui produs pentru îngrijirea pielii, deja știi că acesta va funcționa; ceramidele, prezente în matricea extracelulară previn pierderea hidratării și grănesc intens pielea, prevenind totodată apariția ridurilor.
Hibiscus roșu. I se mai spune și „Botox natural”, grație potențialului său uriaș de hidratare și creștere a elasticității și flexibilității pielii. Este o sursă bogată în acizi-alfa-hidroxizi, pentru a exfolia și detoxifia tenul și pentru a-l proteja împotriva radicalilor liberi.
Articolul Ce ingrediente să cauți într-un serum este un articol original Cosmopolitan.ro. Copyright 2016 Burda Romania. Orice reproducere partiala sau integrala este interzisa fara acordul scris al BurdaRomania.